Hier alvast een voorproefje van wat Culinaire Ambiance allemaal te bieden heeft in het oktobernummer, dat vanaf dinsdag 26 september in de winkel ligt!

Nieuwe rubriek! Meesterkoks

Een nieuwe maand, een nieuwe rubriek. Elke maand zullen twee Meesterkoks zich buigen over de bereiding van één van hun favoriete ingrediënten. Geert Van Hecke (Zet’joe) en Alain Bianchin (Restaurant Alain Bianchin) bijten de spits af en gaan aan de slag met fazant. De een kiest voor boschampignons en schorseneren, de ander voor druiven en witloof.

Op stap in Aarhus

Het staat misschien niet meteen op je citytrip-radar maar Aarhus is zeker wel de moeite waard, ook voor foodies. De tweede grootste stad van Denemarken is dit jaar immers niet enkel Culturele Hoofdstad van Europa maar kreeg ook de titel ‘Europese Regio van de Gastronomie 2017’. Relatief nieuw als culinaire parel maar met zoveel interessante adresjes, nu niet meer weg te denken als foodbestemming.

Proficiat Laure!

De kersverse Chaudfontaine Lady Chef of the Year 2017 is opgestaan. Julie Baekelandt van C-Jules geeft de fakkel door aan Laure Genonceaux van restaurant Brinz’l in Ukkel. Haar strepen verdiende ze onder meer bij Christophe Hardiquest in Bon-bon. Maar deze topper staat nu al even volledig op eigen benen en verrast met de manier waarop ze haar Mauritiaanse roots verzoent met haar Belgische opleiding. Wat dat juist wil zeggen? Dat legt ze haarfijn uit (p. 20) en kan je zelf ontdekken aan de hand van haar recept.

Black Smoke

Geen barbecue zonder worst! Dat zeggen de jongens van Black Smoke, toch. En die mag niet zwartgeblakerd of opengesprongen zijn. Maar heerlijke bijgerechten mogen zeker ook niet ontbreken. Plus de nodige tips & tricks en een dessert of twee, dat is Black Smoke deze maand.

En verder nog

Meer dan 35 recepten
Bij de banketbakker: misérable
Expert aan het woord: Kurush Bharusha
Op bezoek bij DIM Dining
Made by Wout: wilde eend
Snuit tot staart: terrines
Restaurantrecensies uit binnen- en buitenland
Tips van de sommelier bij charcuterie
NorthSeaChefs: pladijs
NostalGuy
Lekkers van de Lady Chef
Pit met Peter: mierikswortel
Feestelijke Smaakmeesters
Open Vat
Het maandmenu: 3 x 4-gangenmenu