De 5 meest gemaakte fouten bij het bereiden van mayonaise

Bij de meeste Belgen komt het potje mayonaise verschillende keren per week op tafel. Maar wist je dat mayonaise die je zelf maakt veel beter smaakt? Met deze tips kan je huisbereide mayonaise niet meer mislukken.

Ingrediënten op kamertemperatuur

Het enige wat er echt kan misgaan is dat het geheel begint te schiften. Dat betekent dat de olie zich niet mengt met de andere ingrediënten en in kleine deeltjes uit elkaar valt. Om dit te vermijden, laat je alle ingrediënten best op kamertemperatuur komen. Ook de juiste olie is belangrijk. Zo gebruik je best arachide-, zonnebloem- of maïsolie.

Blijven kloppen

De gouden regel bij het maken van mayonaise is nog steeds: blijven kloppen. Maar kloppen moet je niet altijd zelf doen. Je kan perfect een mixer gebruiken. Doe de ingrediënten in een hoge beker en zet de staafmixer op de bodem. Mix tot de mayonaise een kleurtje krijgt en ga dan langzaam omhoog. Op het einde nog een paar keer op-en-neer gaan met de mixer zorgt voor het beste resultaat.

Weg met azijnsmaak

Sommige mensen zijn helemaal geen fan van azijn. Zowel de geur als smaak durft hen af te schrikken om het product te gebruiken. Niet getreurd, je kan dit ingrediënt gerust vervangen door citroensap. Vooral in de zomer zorgt dit voor een frisse toets aan je favoriete saus.

Glazen pot

Het is aangeraden om je huisbereide mayonaise te bewaren in een glazen pot. Plastic potjes kunnen smaak afgeven waardoor de lekkere smaak verloren kan gaan. Glas zorgt ervoor dat de natuurlijke smaak van je saus behouden blijft. Bovendien zijn er verschillende soorten glazen potten. Ga op zoek naar een stijlvol exemplaar dat perfect bij je interieur past.

Bewaardatum

Huisbereide mayonaise kan je best niet langer dan een week bewaren in je koelkast. Zorg er daarom voor dat je porties niet te groot zijn. Het sausje bereiden duurt toch niet langer dan 10 minuten. In potjes mayonaise uit de supermarkt zitten bewaarmiddelen, deze kan je wel langer bewaren. Maar niets beter dan een verse portie mayonaise bij zelfgemaakte frieten, toch?

LEES OOK

Zo maak je mayonaise in nog geen 30 seconden

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!