De favoriete adressen van sterrenchef Marcelo Ballardin

Topchefs koken in restaurants die goed gekend zijn en als het ware hotspots zijn geworden. Maar wat zijn nu hun eigen favorieten? Wij vroegen het aan topchef Marcelo Ballardin van sterrenrestaurant Oak in Gent.

Restaurant Stable in Edegem

Marcelo: “Restaurant Stable aan de Antwerpse zuidrand is ongetwijfeld een van mijn favorieten. Ik was verrast door het hele concept. Een totaalplaatje dat klopt. Het is ook qua design een van de mooiste restaurants die ik heb gezien. Chef Njegoš Kaličanin is iemand die je als culinaire liefhebber zeker in de gaten moet houden. Zijn gerechten zijn subliem. Ik heb hier oesters met kaviaar gegeten, het is alsof je de zee op je tong proeft. Heerlijk.”

STABLE Restaurant
Drie Eikenstraat 1
2650 Edegem
info@stablerestaurant.be

Door 73 in Gent

“Ik voel me bijna schuldig om het toe te geven, maar in mijn vrije tijd ga ik graag naar Door 73. En niet omdat het mijn tweede restaurant is, maar omdat de keuken van Eric Ivandis mij een goed gevoel geeft. Telkens als ik met mijn ouders ga eten, gaat onze keuze naar Door 73. Het is ook gewoon gezellig om eten te delen, de verschillende smaken te proeven én te genieten van de ontspannen sfeer. Ik haal veel inspiratie bij Eric wanneer ik iets wil klaarmaken thuis. Dan denk ik, wat had ik daar weer gegeten? (lacht)

Door 73
Hoogstraat 73
9000 Gent
knockknock@door73.be

Café Nizza in Stockholm

“Mijn derde keuze ligt in het buitenland, maar het is zo goed dat ik het niet kon weglaten. Café Nizza in Stockholm had voor mij een van de heerlijkste Italiaanse gerechten die ik in een lange tijd heb gegeten. Gnocchi gemaakt van zuurdesem met truffel, o zo lekker! Ik heb Café Nizza toevallig ontdekt toen ik in Stockholm was en een vriend mij deze plek had aangeraden. Ik ging er naartoe zonder verwachtingen en was meteen verkocht. De ongedwongen sfeer, de wijnen, de menukaart … Alles klopte. De dag erna ben ik er weer gaan eten. Zo goed was het!”

Café Nizza
Asogatan 171
116 32 Stockholm
info@cafenizza.se

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!