De favoriete eetadressen van groentechef Seppe Nobels

Of chefs op hun vrije dagen ook nog graag tijd spenderen aan lekker eten? Absoluut. Maar dan wel om ervan te genieten en niet om zelf te koken. We vroegen aan groentechef Seppe Nobels waar hij zelf het liefst smakelijk gaat genieten.

Alberte in Gent

“Bij Alberte in Gent is het echt waanzinnig lekker. Het is een vrij onbekend restaurantje, waar vooral veel chefs komen, maar het verdient veel meer aandacht. Een enorme smaakvolle keuken met vrij eenvoudige gerechten, zoals een stukje vis met een goede jus erbij. Alles proeft heel puur en is bereid op basis van lokale producten. Denk aan noordzeevis en wild van bij ons. Je zit er gezellig op krukjes te eten, wat zorgt voor een heel ontspannen sfeer. Alberte is een hidden gem in Gent met internationale allure.”

Dendermondsesteenweg 78, 9000 Gent

Camino in Antwerpen

“Vietnamese streetfood in een prachtig interieur: dat is Camino. Een wereldkeuken goed op smaak gebracht. Het smakenpalet is er eentje om intens van te genieten, heel uitgesproken zoet, zuur en zout. Een positieve aanslag op de smaakpapillen. Bovendien hebben ze veel speciale alcoholvrije drankjes, zoals hun Vietnamese iced tea op basis van rijstwater, opgefrist met gember en limoen. Als je er bent, moet je zeker de groenten side dishes uittesten. Die zijn volledig vegetarisch en ik ben steeds opnieuw onder de indruk van de smaken. Gegrilde jonge broccoli, mousseline van miso, gekonfijte spitskool, alles wat ik er al at was top. Daarnaast werken ze ook met lokale vissers uit België en Zeeland en een biologische varkensboerderij. Een eerlijk en lokaal restaurant waar ik met plezier aan tafel schuif.”

Muntstraat 4, 2000 Antwerpen

De Siphon in Damme

“Dit restaurant is voor mij een ode aan ons culinair erfgoed. Je eet er een paling in’t groen op de klassieke manier, zoals je die eigenlijk vandaag bijna nergens meer kan eten. Hier komen de smaken van grootmoeders keuken terug en de typische smaken van België. Het zaalpersoneel is héél bekwaam en vriendelijk, alleen al daarvoor kom ik hier graag. Ze komen nog steeds het dessert aan tafel flamberen, wat toch altijd een extra dimensie aan de avond geeft. Bovendien is de omgeving in de polders heel mooi en rustgevend. Wanneer ik hier kom eten, trek ik altijd extra tijd uit voor een wandelingetje in de buurt.”

Damse Vaart-Oost 1, 8340 Damme

Les Terrasses de l’our in Our, Wallonië

“Maxime Collard heeft hier een toprestaurant en een hotel. Voor mij blinkt hij als jong talent uit in Wallonië. Zijn Les Terrases de l’our is een gastronomische brasserie met een pure keuken. De focus ligt vooral op vlees. Zo kan je hier genieten van een lekker bordje charcuterie, van everzwijn of hert, het typische wildvlees van de streek dus. Dat alles geserveerd met paddenstoelen van lokale plukkers of honing van een lokale imker. Ook vind je hier hachis parmentier terug, een typisch gerecht met lekker gehakt, puree en kaas. Een gerecht dat je eigenlijk bijna nergens meer op de kaart ziet staan.”

Rue de Lesse 1, 6852 Our

Mission Masala in Antwerpen

“Over Mission Masala kan ik blijven doorgaan: alles klopt hier voor mij. De authentieke smaken die ik zelf in New Delhi proefde, komen helemaal terug in hun menu. Hier moet je zijn voor de beste Indische streetfood met unieke smaken. Mission Masala is wat interieur betreft één grote kleurexplosie en die komt in je bord terug als smaakexplosie. Heel die kaart is fantastisch. De Paneer Masala, Tandoori chicken, alles is er top, elke keer opnieuw.”

Troonplaats, 2018 Antwerpen

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!