Wanneer sterrenchefs voor een keertje eens niet in hun eigen keuken staan, schuiven ze maar al te graag aan tafel bij hun culinaire collega’s. Maar naar welke restaurants gaat hun voorkeur uit? Sterrenchef Syrco Bakker verklapt zijn favoriete eetadressen.
BÚN bar & restaurant in Antwerpen
“Zowel in Little Bún als in Bún in Antwerpen zie je mij regelmatig passeren. Little Bún is ideaal voor een super smaakvolle en snelle hap, de grotere Bún is dan weer gezellig om langer te tafelen. Je proeft er de authentieke Vietnamese smaak zoals in de originele keuken. Die komt terug in het menu op een hedendaagse manier, zonder afbreuk te doen aan de traditie en in de juiste verhoudingen.”
Volkstraat 43, 2000 Antwerpen
De Oesterput in Blankenberge
“Voor mosselen en kreeftjes moet je echt bij De Oesterput in Blankenberge zijn. Je dineert er letterlijk naast de oesterputten en de kreeftenbassins zijn rechtstreeks verbonden met de Noordzee, wat een unieke meerwaarde is. Er hangt een idyllische sfeer en ik kom er elke keer opnieuw heel graag.”
Wenduinsesteenweg 16, 8370 Blankenberge
The Jane in Antwerpen
“Wanneer ik iets te vieren heb dan staat The Jane voor mij als eerste op mijn culinair lijstje. Prachtige locatie, heerlijk eten, altijd top om een avondje gewoon te genieten. Je weet op voorhand dat je kwaliteit krijgt en dat alles gewoon goed gaat zijn. Je zit er comfortabel en het is de perfecte plek om gezellig te dineren met mensen die je graag ziet.”
Paradeplein 1, 2018 Antwerpen
Blueness in Cadzand
“Blueness is een Japans geïnspireerd restaurant met gerechten om te delen. Wat dit concept zo speciaal maakt, is dat alles wordt klaargemaakt op basis van Zeeuwse producten. De Japanse twist van de gerechten wordt dus gecombineerd met Zeeuwse accenten. Ze hebben leuke cocktails, lekkere dranken en heerlijke sakés. Wanneer je in Blueness gaat eten, voelt het echt aan alsof je in Londen zit, maar dan wel vlakbij de zee.”
Boulevard de Wielingen 49, 4506 JK Cadzand, Nederland