De Mayeur

De Mayeur
27 juni 2019 Bernd De Crée
De Mayeur gevel
Patrick Vandecasserie

DE MAYEUR
Fabrieksstraat 339
1601 Ruisbroek
02/331 52 61
info@demayeur.be
www.demayeur.be

Achter de gevel van de charmante fermette te Ruisbroek vinden we een zaak met een ongelooflijke geschiedenis: De Mayeur. De naam is een verwijzing naar de vroegere bestemming van het pand als burgemeesterswoning. Het gaat hier om een echte familiezaak, chef Patrick Vandecasserie staat in de keuken samen met zijn vertrouweling en beste vriend souschef Sibrecht de Vlaminck. In de zaal is de vrouw van Patrick verantwoordelijk voor de gastvrijheid en verder helpen zijn ouders nog vaak mee in de zaak.

Vandecasserie is een welbekende naam in de Belgische en internationale culinaire wereld. Patrick’s vader Freddy staat bekend voor zijn werk in La Villa Lorraine, het eerste restaurant buiten Frankrijk dat 3 Michelinsterren kon behalen. De appel viel niet ver van de boom want Patrick raakte enorm geïnspireerd door die passie van zijn vader. Samen reisden ze al kokend de wereld rond. Zo kunnen er niet veel andere chefs zeggen dat ze gekookt hebben voor de Thaise koning Bhumibol.

In 1991 vervoegde hij zijn vader in La Villa Lorraine, hier werd hij getraind in de meest verfijnde haute cuisine die zeer trouw bleef aan de klassieke Franse keuken. In de Mayeur eert Patrick al 7 jaar die keuken, hij erkent de basiswaarden die essentieel zijn voor de gekende traditionele smaken. De rivierkreeftjes ‘Marcel Kreusch’, de garnaalkroketten met hand gepelde garnalen en de patrijsjes zijn hiervan befaamde voorbeelden. De funderingen voor een goed gerecht beginnen met enkel en alleen de beste ingrediënten, dus ook elke basis saus, elke fond, elke kruidenmengeling wordt huisgemaakt in De Mayeur. Bovenal eert hij zijn vader, die zijn grote inspiratie vormt. Bovendien staat diezelfde inspiratie, op zijn 76ste, nog elke dag klaar om mee mise-en-place te doen bij zijn zoon.

De Mayeur is een restaurant voor mensen die ongebreideld willen genieten, een mix van de klassieke gastronomische keuken met moderne toetsen. Een duidelijke indicatie van de kwaliteit is het vast cliënteel van de zaak dat bestaat uit een erg gevarieerd publiek: zowel mensen uit de omgeving, als een heel internationaal publiek, tot de grote namen van de Belgische gastronomie. Mensen komen vanuit alle hoeken van de wereld om hier te komen ontdekken. Al dat genieten kan ook naar je toe komen; zo is er een rijkelijk aanbod aan gerechten die te verkrijgen zijn bij de traiteurdienst van de zaak. Het restaurant is in goede handen en de opvolging is meer dan ooit verzekerd dankzij de derde generatie. De 19-jarige Nicolas, zoon van Patrick, is namelijk net afgestudeerd van de hotelschool in Brugge. De familie Vandecasserie gaat een nieuw leven tegemoet en zal er zeker van genieten!

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*