De opmerkelijke transfer van Gentse sterrenchef

[spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

In het voetbal is, naast de World Cup, ook het transferseizoen van start gegaan. Maar ook in de gastronomie wisselen de absolute toppers geregeld van ‘club’. Zo onder meer Anthony Snoeck, die over enkele weken Carcasse verlaat om bij het Gentse restaurant Volta het vuur opnieuw aan te poken.

Het zat er al een tijd aan te komen, maar over een drietal weken doet Anthony SNOECK (op de foto samen met Jonas Haegeman van De Vijf Seizoenen) zijn laatste service in Carcasse, het vleesrestaurant van slager Hendrik DIERENDONCK dat dit jaar door Michelin bekroond werd met een ster.

Voor de jonge chef, die in een recent verleden nog de recepten in onze rubriek Van Snuit tot Staart verzorgde, was de dagelijkse verplaatsing van Gent te belastend geworden.

Snoeck gaat aan de slag in Volta, het Gentse restaurant dat acht jaar geleden furore maakte met z’n vernieuwende aanpak, met Olly CEULENAERE aan het fornuis. Ceulenaere vertrok om z’n eigen restaurant, Publiek, te beginnen en werd vervangen door Davy DE POURCQ, maar ook hij vertrok enkele maanden geleden om kok aan huis te worden.

Snoeck krijgt van eigenaar Peter VINCKE volledige carte blanche, zo schrijft De Gentenaar.

[/spb_text_block]

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!