De Pastorie

[spb_row element_name=”Row” wrap_type=”content-width” parallax_image_height=”content-height” parallax_image_movement=”fixed” parallax_image_speed=”0.5″ bg_video_loop=”yes” parallax_video_height=”window-height” parallax_video_overlay=”none” row_overlay_opacity=”0″ row_col_pos=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_column col_sm=”3″ padding_horizontal=”0″ width=”1/4″ el_position=”first”] [/spb_column] [spb_column col_sm=”3″ padding_horizontal=”0″ width=”1/4″] [/spb_column] [spb_column col_sm=”6″ padding_horizontal=”0″ width=”1/2″ el_position=”last”] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Oorspronkelijk was dit glorieuze pand uit 1765 het bisschoppelijk buitenverblijf verbonden aan de Sint-Pietersabdij in Gent. Toen Caroline Poppe en Pascal Vandenheulen – die laatste na een interludium van 25 jaar uit de gastronomie – besloten om hier een restaurant te openen, kozen ze ervoor om het in al z’n authentieke luister te herstellen. Het resultaat is verbluffend. Of je nu in de restaurantkamer zit, of in de kleinere ruimte aan de chef’s table, je wordt overweldigd door de authentieke schilderijen, het meubilair en de schoorsteenmantels en andere 18de eeuwse ornamenten. In schril contrast met die grandeur staat de gemoedelijkheid waarmee chef en gastvrouw je ontvangen. Je voelt je hier meteen thuis. Ook van de keuken zou je misschien oerklassieke bereidingen verwachten, terwijl die heel fris en eigentijds is. Pascal Vandenheulen kan zijn passie voor verse noordzeevis, waaronder ook minder bekende soorten, niet verbergen maar ook zijn duif met gekonfijte boutjes is de trip naar Zevergem meer dan waard.
Ze kiezen voor een kleinschalige aanpak – het echtpaar wordt bijgestaan door één paar handen in de keuken – en maken geen compromis op hun kwaliteit. Toch kan je steeds kiezen uit een maandelijks wisselend degustatiemenu van 4 tot 6 gangen, waarvan de gerechten op weekdagen ook à la carte gegeten kunnen worden. Daarnaast is er ook Pascals Keuze, een menu dat bijna dagelijks wisselt volgens marktaanbod en luim van de dag. De chef hecht veel belang aan de ecologische voetafdruk van het restaurant en dat vertaalt zich in verse, lokaal geteelde seizoensproducten in ambachtelijke bereidingen. Ook voor de wijn wordt consequent voor kwaliteit van dicht bij huis gekozen – in dit geval betekent dat Europees. Kwaliteit blijft hoe dan ook de eerste prioriteit, zonder compromissen. En dat merk je eigenlijk aan alles.

DE PASTORIE
Dorp 2
9840 Zevergem (De Pinte)
Tel. 0496 23 42 14
www.pastorie.be

[/spb_text_block] [/spb_column] [/spb_row]

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!