de Roosenberg

de Roosenberg
12 april 2019 Antoine
Door Clubleden, Restaurants

DE ROOSENBERG
Patotterijstraat 1
9250 Waasmunster
Tel. 03 722 06 00
www.roosenberg.be

Fotografie : Kris Vlegels

In 2019 is het precies vijf jaar geleden dat Bruno De Wilde eigenaar werd van Roosenberg, een stijlvolle brasserie die hij in 1992 samen met oprichter Paul Mertens mee had opgestart. Roosenberg ligt vlakbij de afrit van de E17 in Waasmunster, maar niettemin middenin het groen. De ruime villa heeft iets van een haciënda, en ook in de keuken is de mediterrane toets nooit ver weg. Dankzij z’n ligging is deze brasserie erg populair bij zakenmensen: mensen met véél gastronomische ervaring die niet gaan zwijmelen van gastronomische hocuspocus, maar die herkenbare gerechten verwachten, met vakkennis gemaakt met topproducten en dat met een goed glas erbij. En het is dat verwachtingspatroon dat de keuken van Roosenberg kenmerkt: seizoensgebonden klassiekers bereid volgens de regels van de kunst door koks die de basis onder de knie hebben. Een mooi stuk gerijpt vlees, perfect gebakken. Tarbot, op de graat gebakken en vakkundig gefileerd. Naast de vaste kaart zijn er suggesties die wekelijks worden aangepast. In die 26 jaar dat De Wilde het restaurant runt, heeft hij een neus ontwikkeld voor goede producten en gepassioneerde producenten. Dat gaat van brouwers en artisanale melkerijboter over oesterkwekers tot charcutiers en hopboeren. Met Hendrik Dierendonck werkt hij al samen van lang voor die een bekende slager werd. Op het schoolbord tegen de muur, waar je suggesties zou verwachten, staan achteloos de namen van de wijndomeinen. De wijnkaart, door Gault&Millau uitgeroepen tot de beste van België, is met 600 referenties overdonderend. En dat alles in een stijlvol modern interieur, waar je het aperitief of afzakkertje kunt nemen in de gezellige bar.