De Savoye

De Savoye
13 april 2019 Antoine
Door Clubleden, Restaurants

DE SAVOYE
Dumortierlaan 18
8300 Knokke
Tel. 050 62 23 61
www.desavoye.be

Chef-eigenaar Ignace De Savoye baat met het restaurant dat zijn naam draagt niet alleen al 27 jaar z’n eigen zaak uit, maar is als oprichter van het horecaforum Unie Belgische Horeca ook een voorvechter voor een beter horecaklimaat in ons land. De Savoye kookt old school: in zijn keuken géén Röner of andere moderne toestellen, maar enkel klassieke vuurbekjes en de oven. De chef verliest zichzelf niet in overbodige garnituren, maar laat topproducten (voornamelijk vis en schaal- en schelpdieren) voor zich spreken in heel precieze bereidingen en sauzen die bewijzen dat hij de basis van de klassieke keuken tot in de puntjes beheerst. Specialiteiten op de kaart zijn tarbot, kabeljauw, paling (in ’t groen) en de scampi’s in gembersaus, maar ook zijn terrine van ganzenlever is absoluut de moeite waard. Liefhebbers van hopscheuten kunnen al vanaf februari terecht voor scheuten uit de volle grond, omdat De Savoye samenwerkt met een boer die ze in verwarmde aarde kweekt. Hoewel de chef een marktmenu (3 gangen voor 60 euro) en lunchmenu (2 gangen voor 25 euro, 3 voor 30 euro) aanbiedt, is dit in de eerste plaats een à la carte-restaurant. De zaal wordt gedomineerd door warme, aardse tinten. De canvassen aan de muur hebben een dubbele functie: het zijn dragers van mooie kunstwerken en dragen tegelijk bij tot een uitstekende akoestiek. Iets wat de chef, gezien zijn gehoorproblemen, begrijpelijkerwijs na aan het hart ligt.