De Zeeuwse Bron

De Zeeuwse Bron
7 april 2019 Antoine
Door Clubleden, Restaurants

DE ZEEUWSE BRON
Gemeenteplein 6
2340 Beerse
Tel. 014 61 30 08
www.zeeuwsebron.be

Zeeuwse gastronomie in het hartje van de Antwerpse Kempen. Dit jaar zal het precies 25 jaar geleden zijn dat het lot de geboren Zeeuwen Warden Van Putten en Magrit Verwijs in hun zoektocht naar een geschikt pand voor een eigen restaurant naar Beerse werden gevoerd. Magrit is dochter van een voormalige oesterkweker uit Yerseke, en daardoor zit het restaurant nog steeds aan de bron als het om oesters, maar ook andere schaal- en schelpdieren gaat. De chef werkt met typisch Zeeuwse seizoensproducten, zoals Oosterscheldekreeft, garnalen en kokkels, maar ook paling, krab, zeekraal en lamsoren. De noordzeevis wordt in het seizoen dagvers aangevoerd en dat mag je letterlijk nemen: de vis die je op het bord krijgt, is voor een groot deel afkomstig van kleine vissersbootjes uit Colijnsplaat, die dagelijks hun vangst aanlanden. Chef Warden springt even bekwaam om met nobele vissoorten zoals zeetong als met minder bekende vissoorten uit de bijvangst, zoals steenbolk. Specialiteit van het huis, na de oesters in koude en warme bereidingen, is de Zeeuwse vissoep. Denk aan een goedgemaakte bouillabaisse, zonder de grote stukken vis, maar mét zelfgemaakte rouille en parmezaan. Naast de ruime keuze aan visgerechten staan er ook altijd een tweetal vleesgerechten en één vegetarisch alternatief op de kaart. Met plaats voor 34 personen blijft de aanpak eerder kleinschalig waardoor het contact met gastvrouw Magrit bijna vanzelf warm, huiselijk en persoonlijk is. Voor de dagelijks wisselende lunch in drie gangen betaal je hier 30,50 euro. Het maandmenu in vier gangen (met gerechten die ook à la carte beschikbaar zijn) betaal je 53 euro.