Deboeveries

Deboeveries
11 april 2019 Antoine
Door Clubleden, Restaurants

Chef Bert Deboeverie heeft de culinaire passie van geen vreemde. Net als zijn vrouw Caroline Danneels trouwens. Berts vader hield het voormalige Deboeverie in Gavere en Carolines vader was 16 jaar lang chef in Auberge du Pêcheur in Sint-Martens-Latem. Met Deboeveries zet het stel die familietraditie al heel wat jaren verder. De chef vindt zijn inspiratie in de Franse keuken. Hij vertaalt de klassiekers naar eigentijdse gerechten. Zo zijn de noordzeetong – in drie verschillende bereidingen – en de huisgemaakte garnaalkroketjes geliefde specialiteiten van Deboeveries. De kaart verenigt het beste uit de Noordzee met hoogwaardige vleessoorten. En dan zijn er nog de wisselende suggesties, zoals de breydelhamkroketten met honing en mosterd. Met Breydelham uit de streek uiteraard. Want streek- en seizoensproducten slaan de hoofdtoon in de keuken van Deboeveries. Wil je à la carte kiezen, dan kom je bij Bert en Caroline zeker aan je trekken. Ga je meteen voor een volledig menu? Ook dan zijn er altijd nieuwe, verrassende smaken te degusteren. Het wisselend maandmenu, een themamenu met champagne of wild, of een businesslunch om je belangrijke professionele contacten in de watten te leggen: hier kan het allemaal. Het mooie tuinterras krijg je er als kers op de taart bij.

DEBOEVERIES
Lijnstraat 2
9831 Sint-Martens-Latem
Tel. 09 282 33 91
www.deboeveries.be