Definitieve line-up Soulever – Souschefs aan de macht

Definitieve line-up Soulever – Souschefs aan de macht
maart 21, 2019 Raf De Mot
In Nieuws

Dit weekend, meer bepaald op zondag 24 maart, vindt de eerste editie van een ongezien culinair festival plaats. Het Thermae Palace Hotel, meer bepaald de Albert I-hall, vormt dan het decor voor het allereerste Soulever-festival, waar het voor één keer eens niet om de chefs draait.

Soulever betekent ‘opwaarderen’: het festival is een initiatief van Vincent Florizoone, de nieuwe chef van Brasserie Albert en initiatiefnemer van de beruchte Flemish Food Bash-evenementen.

DRIJVENDE KRACHT

Aan dit festival nemen géén chefs deel, maar souschefs. Zij krijgen immers niet altijd de waardering die ze verdienen, vindt Florizoone. “Niet alleen verzetten zij in de keuken enorm veel werk; bovendien houden zij de keuken overeind wanneer de chef er niet is.”

“Vaak is niet de chef, maar de souschef, de drijvende kracht achter een restaurant”, gaat Florizoone verder. “Alleen staan zij zelden in de spotlights, omdat ze in tegenstelling tot de chef doorgaans de keuken niet verlaten.”

En dat patroon wil Soulever doorbreken. Voor één keer worden de souschefs van achter hun fornuis gehaald, om onder het oog van de festivalgangers hun ding te doen.”

SOUSCHEFS

De bedoeling is om tijdens het festival een mooie synergie te creëren tussen souschefs en sommeliers. Naast de tien souschefs komen er immers evenveel sommeliers naar Soulever.

Elk van die sommeliers brengt drie wijnen mee, die dan worden gepaird aan de gerechten van de koks. Concreet betekent dit dat de festivalgangers per gerecht de keuze zullen hebben aan drie aangepaste wijnen.

Centraal in de Albert I-hal komt een bar en daarrond verspreid vind je de tien keukenboxen terug. De prijs van de gerechten bedraagt 8€, de wijnen betaal je per glas 4, 6 of 9€.

 

LINE-UP

Benieuwd wie je allemaal gaat tegenkomen op Soulever? De line-up oogt in ieder geval indrukwekkend, met bij de souschefs vier sterrenrestaurants en bij de sommeliers zelfs vijf. We overlopen ze even samen:

SOUSCHEFS

Hendrik Dequeker (Kok au vin Brugge), Michael Vanderhaege (Hostellerie Saint Nicolas Ieper **), Tom Vinke (De kromme watergang Hoofdplaat **), Pradip Neupanne (Knokke Heist), Tim Versynck (De Jonkman Brugge **), Cedric Ongenae & Guillaume Noë (Sans Cravatte Brugge *), Simon Van Roose (De Mangerie Brugge), Felix Florizoone & Ramses Delrue (Thermae Palace Oostende), Olivier Dumalin (Atelier Ducheyne Brugge), Wouter Braam & Victor Vander Avort (Cuines 33 Knokke *)

SOMMELIERS

Jasper van Papeghem (De Jonkman Brugge **), Jonas Kellens (Dim Dining Antwerpen), Antoine Lehebel (Bonbon Brussel **), Quinti Deceuninck (Chambre Séparée Gent *), Andy De Brouwer (Les Eleveurs Halle), Charlotte Crul (Cuines 33 Knokke *), Alexandre Ravays (The Vine Zottegem), Esteban Casteur (Rebelle Kortrijk), Pieter Verheyde (Terminus Poperinge), Raf Van Pottelbergh (Humphrey Brussel)

TICKETS

Tickets voor het evenement kosten 15€ en zijn bij de meeste deelnemende restaurants en zaken te bestellen, maar ook online door hier te klikken. Een combinatieticket met een overnachting in het Thermae Palace kan ook. Daarvoor klik je hier.

Facebook Comments

Comment (1)

  1. joelpeersman 2 weken geleden

    leuk initiatief!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*