Den Ambacht

[spb_row element_name=”Row” wrap_type=”content-width” parallax_image_height=”content-height” parallax_image_movement=”fixed” parallax_image_speed=”0.5″ bg_video_loop=”yes” parallax_video_height=”window-height” parallax_video_overlay=”none” row_overlay_opacity=”0″ row_col_pos=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_column col_sm=”6″ padding_horizontal=”0″ width=”1/2″ el_position=”first”] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

DEN AMBACHT
Plankstraat 6
3800 Sint-Truiden
Tel. 011 39 39 79
www.den-ambacht.be

[/spb_text_block] [/spb_column] [spb_column col_sm=”6″ padding_horizontal=”0″ width=”1/2″ el_position=”last”] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

In nog geen halfjaar tijd is Den Ambacht gekatapulteerd naar de culinaire top van Sint-Truiden. Het pand in het centrum van Sint-Truiden was vroeger steeds een ambachtshuis en ging van slager naar bakker tot nu een restaurant. Ziggy en zijn vrouw Larissa kochten het pand en hebben het zelf in 4 maanden helemaal verbouwd tot de huidige stijlvolle art deco inrichting. De knap vormgegeven originele deurklink werd de inspiratie voor hun logo en huisstijl.

Chef Ziggy zorgt ervoor dat zoveel mogelijk op ambachtelijke wijze in huis wordt gemaakt; van garnaalkroket tot à la minute vers gedraaid roomijs. Kwaliteit primeert steeds. Den Ambacht brengt een uitmuntende viskeuken, met een nadruk op niet alledaagse seizoensgebonden vissoorten. Je ontdekt hier minder bekende vissen zoals pieterman, steenbolk, zeekat of horsmakreel, maar je kan evengoed een delicate kreeft of verse oester selecteren uit het homarium. Alle fans van zeevruchten kunnen duchtig hun hart ophalen. Den Ambacht serveert erg mooie fruits de mer schotels en ook de bouillabaisse zit tjokvol zeevruchten.

Vlees is niet van groot belang, niet dat vlees volledig verbannen is, maar het speelt wel steeds in een ondersteunende rol. En de vis is de ster. Een heerlijke langoustine wordt zo vergezeld van een zalf van erwten en crumble van chorizo.

Gastvrouw Larissa ontwikkelde tijdens haar opleiding tot sommelier een grote fascinatie voor Oost-Europese wijnen. Op de kaart prijken er een hoop topwijnen uit onder meer de Balkan. Lekker, origineel en bovendien ook erg betaalbaar.

Dit alles in een relatief kleine zaak met plaats voor 24 couverts. Op deze manier kan de uiterste aandacht van Ziggy en Larissa naar elk bord van elke gast gaan. Het restaurant is toegankelijk voor een breed publiek, een openhartige en vlotte bediening zorgt voor erg veel gezelligheid. Zo kan je in Den Ambacht terecht voor een stomende pot heerlijke mosselen maar evengoed voor een gastronomisch vijfgangen ontdekkingsmenu.

[/spb_text_block] [/spb_column] [/spb_row]

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!