Deze 7 etenswaren zijn eigenlijk niet vegetarisch

Wil je zeker zijn dat je geen vis of vlees naar binnenspeelt? Dan is het een goed idee om telkens de ingrediëntenlijst na te kijken. Maar soms is het niet zo duidelijk. De onderstaande zeven etenswaren zijn – verrassend genoeg – niet vegetarisch.

Bier

Slecht nieuws voor de vegetarische bierliefhebbers onder ons. Je zou denken dat bier bestaat uit graan, hop en gist. Vegetarisch, toch? Aan sommige biersoorten wordt er helaas vislijm toegevoegd, een stof afkomstig uit de gedroogde zwemblaas van een vis. Dit zorgt ervoor dat het bier zijn mooie heldere kleur krijgt. Je kunt het niet altijd terugvinden via de ingrediëntenlijst, maar het is bijvoorbeeld wel bekend dat Guinness vislijm gebruikt.

Wijn

Je zult dit niet graag horen. Maar ook in wijn zit soms vislijm.

Parmigiano-reggiano

Eet je graag kaas bij je wijn? Dan hebben we niet zo’n prettig nieuws; voor de vaste structuur van kaas wordt ook stremsel gebruikt. Dat wordt gemaakt van een enzym dat afkomstig is uit de maag van pasgeboren kalveren, geiten of lammeren.

Geraffineerde witte suiker

Zelfs in witte suiker zitten dierlijke producten. Deze suikersoort is afkomstig uit suikerriet en komt tijdens het verwerkingsproces in aanraking met piepkleine kooltjes van koeienbeenderen. Het overgebleven suikersap dat wordt verwarmd en daarna kristalliseert, wordt vervolgens gefilterd en gebleekt met behulp van beenderkool.

Chips

Snack je graag voor de tv? Dan moet je goed opletten welke chips je uitkiest. In sommige soorten zit namelijk weipoeder. Dit is een bijproduct van kaasbereiding en is dus in contact geweest met dierlijk stremsel.

Vanille-ijs

Geen chips-liefhebber? Vanille-ijs dan maar! Helaas zit er in je ijsje geen echte vanille. In de plaats daarvan gebruiken producenten bevergeil of castoreum: een stof die bij bevers geproduceerd wordt door een klier die zich tussen de anus en geslachtsorganen van de diertjes bevindt. Smakelijk!

Frieten

Steeds meer frituren zetten in op hun vegetarisch assortiment. Heerlijk! Sommige frituren bakken echter hun frietjes nog steeds in dierlijk vet. Niet zo veggie-proof dus. Vraag best even na in welk vet je frieten gebakken worden.

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!