Deze Belgische topchefs hebben een restaurant in het buitenland

[spb_blank_spacer height=”30px” width=”1/4″ el_position=”first”] [spb_blank_spacer height=”30px” width=”1/4″ el_position=”first”] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”3/4″ el_position=”last”]

Van sterrenzaken tot gezellige bistro’s: Belgische chefs zijn ook succesvol in het buitenland. Wij maakten een selectie: bij deze 3 Belgische topchefs kan je over de grenzen heen terecht voor een onvergetelijke maaltijd.

Wim Van Gorp in Parijs

Hij zou nooit meer écht terugkeren naar België. Hij mocht aan de slag als commis bij Lucas Carton onder de legendarische Alain Senderens en de trein was vertrokken. De rest van zijn cv is één grote opsomming van de beste Franse chefs. Joël Robuchon, Alain Ducasse, Antoine Westermann, Jacques Borie (die hem mee naar Tokyo nam!) en Jean-Georges Vongerichten, die hem eerst in New York aan het werk zette om hem daarna in 2005 zijn nieuwe Parijse restaurant Market te laten helpen opstarten.

Na tien jaar in nagenoeg uitsluitend driesterrenrestaurants te hebben gewerkt, besloot hij voor zichzelf te beginnen. Comme Chez Maman heeft géén sterambities, maar is een ode aan de klassieke rijke Frans-Belgische keuken met hier en daar een Aziatische knipoog. “De gerechten uit mijn jeugd, maar dan gesublimeerd”, zegt hij zelf. Hij koos de Batignolles uit als locatie voor zijn zaak, een authentieke Parijse wijk in het 17de district die wat doet denken aan een dorpje binnenin de stad. LEES VERDER

La Table d’à Côté, Rue des Moines 5 – 75017 Parijs – Tel. 00 33 1 42 28 89 53

Lieven Van Aken in Baux-de-Provence

Domein Manville
Domein Manville

Zodra Lieven afgestudeerd was aan Hotelschool Ter Duinen, vond hij snel werk in culinair hoogstaande restaurants. Hij begon in Antwerpen, maar belandde al vrij snel in Brussel bij sterrenchef Michel Guérard. In 2016 ging hij richting Baux-de-Provence en draaide mee als sous-chef van Mathieu Dupuis-Baumal in l’Aupiho.

Een van zijn signatuurgerechten? Licht gebakken oesters uit het meer van Thau vergezeld van een bloemkoolcrème, citroenmelisse en een confituur van escabeche. Van Aken is een jonge gedreven chef-kok die zoveel mogelijk wil bereiken in de keuken. Hij gebruikt daarvoor liefst lokale producten.

13520 Les Baux-de-Provence , Frankrijk. Tel +33 (0)4 90 54 86 27

Emmanuel Stroobant in Singapore

Chef-kok Emmanuel Stroobant creëert de ideale balans tussen traditionele Franse keuken en Japanse invloeden in zijn twee restaurants in Singapore. Samen met zijn vrouw Edina Hong is hij eigenaar van twee sterrenrestaurants ‘Saint Pierre’ en ‘Shoukouwa’. Emmanuel staat bekend om zijn pure en simpele gerechten, die aanleunen bij de vegetarische keuken. De kers op de taart? Het adembenemend uitzicht op de haven.

1 Fullerton Road, One Fullerton, Singapore 049213

[/spb_text_block]

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!