Deze chocolademousse van Heston Blumenthal maak je met slechts één ingrediënt

De chef staat misschien bekend om zijn wetenschappelijke benadering, maar het blijkt toch dat Heston Blumenthal net zo geïnteresseerd is in eenvoud als de rest van ons. Deze chocolademousse maakt de sterrenchef met slechts één ingrediënt én water. Ja, je leest het juist.

Ingrediënten

350 gr 70% cacao chocolade, gehakt in kleine stukken
270 gr kokend water

Bereiding

Plaats de chocolade in een grote glazen kom

Giet het kokende water over de chocolade en klop tot één geheel

Plaats nu de mix op een ijsbad en klop tot het mengsel iets dikker wordt. Gebruik de garde om de chocolade van de zijkanten van de kom te schrapen terwijl je aan het kloppen bent.

Haal de kom uit het ijsbad en klop krachtig tot het mengsel begint op te zwellen. Pas op dat je niet te hard klopt. Serveer onmiddellijk.

Video: Heston Blumenthal’s Chocolade Mousse Masterclass

 

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!