Deze heerlijke croque-monsieur verovert het internet – en zo maak je ‘m zelf

Wij Belgen kunnen als geen ander croque-monsieurs bouwen. Denk maar eens aan het croque-kookboek van Bazart-frontman Mathieu Terryn, heerlijk! Maar we krijgen concurrentie. Eerder deelden we al het recept voor dé perfecte croque monsieur. Vandaag wanen we ons nog een keer in Frankrijk.

Een klassieke croque monsieur maak je met ham en kaas, maar je hebt ook heel wat croque varianten: met verschillende soorten beleg en brood bijvoorbeeld. Kies eens voor een zoete croque met chocolade en banaan of een hartige croque met geitenkaas en pijnboompitten. Alles kan!

De croque-monsieur zou voor het eerst verschenen zijn op een Parijse menukaart in 1910. Een croque bereidt men in een tosti-ijzer (croque-monsieurmachine), grill, oven, speciaal broodrooster of koekenpan. We kunnen onze virtuele zelf niet keren en zien weer een nieuw recept voor een Franse croque over ons scherm rollen. Zoals deze populaire croque met gekaramelliseerde ui en gruyère.  Kost wat tijd, maar is het wachten meer dan waard. Niet helemaal zeker? Zie onderstaande foto.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NYT Cooking (@nytcooking)

Recept

8 plakken boerenbrood
klontje roomboter
200 g gruyère, in plakjes
4 plakken ham
½ rode ui, in dunne ringen
1-2 tl oregano

Smeer alle plakken brood aan een zijde in met roomboter. Beleg 4 sneetjes ieder met een plakje ham. Verdeel de uienringen erover en bestrooi met wat oregano. Verdeel als laatste de plakjes kaas erover en leg op iedere snee de overige 4 sneetjes brood.

Besmeer de bovenkant van de croque’s nog met een klein beetje boter en bak tussen het grill-ijzer goudbruin, tot de kaas helemaal gesmolten is.

Haal de croque eruit en snijd doormidden. Smakelijk.

 

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!