Deze ingrediënten mogen niet ontbreken in je voorraadkast

Joshua McFadden, chef-kok en boer deelt zijn kennis en passie in het kookboek Zes Seizoenen: een nieuwe kijk op koken met groenten. Vooraleer hij aan de heerlijke recepten begint, maakt hij een lijstje met alle basisingrediënten die hij standaard in zijn voorraadkast heeft liggen. Dit zijn er enkele van.

Azijn

“Ik gebruik liters azijn en hoewel het van essentieel belang is voor mijn manier van koken, zul je mijn gerechten nooit op enige zuurheid kunnen betrappen. Ik gebruik azijn in dressings en sauzen, en uiteraard in salades. Daarnaast gebruik ik het als ik fruit laat wellen. In tegenstelling tot vele andere koks geef ik de voorkeur aan een licht zoete azijn omdat ik van zijn zoetzure complexiteit en zachte smaak houd, vooral in combinatie met groenten.”

Peulvruchten

“Er gaat niets boven een schaal perfect gekookte peulvruchten die je een beetje opruwt met wat kookvocht en een scheut extra vergine olijfolie. Ik heb altijd verschillende bonen en erwten op voorraad, waaronder de volgende vier soorten die ik vaak gebruik: kikkererwten, gedroogde tuinbonen, zwarte bonen en borlottibonen.”

Graan

“Het is geweldig dat er nu zoveel meer wordt gekookt met granen als farro, freekeh, kasha, quinoa en gerst. Het is ook mooi om te zien dat er oude variëteiten worden verbouwd, evenals graansoorten die goed tegen droogte kunnen; iets wat belangrijk is voor de voedselvoorziening in de toekomst. Met granen maak je goede, betaalbare en heerlijke voeding. Het graan dat ik het meest gebruik is farro en ik heb het altijd op voorraad. In het weekend maak ik thuis meestal een grote hoeveelheid waar ik een hele week mee doe. Ik gebruik het als basis voor salades, voeg het toe aan soepen en stoofschotels of eet het gewoonweg met alleen een scheutje olijfolie.”

Kaas

“Gelukkig zijn er nog altijd prima kaaswinkels te vinden, maar ook de betere supermarkten verkopen vaak goede kaas. Als er bij jou in de buurt een kaaswinkel is, begin dan eens een gesprekje met de eigenaar, proef verschillende soorten kaas en stel vragen. Deze soorten kun je altijd bij mij in de koelkast aantreffen: mozzarella, burrata, ricotta, parmezaanse kaas, SarVecchio Parmesan, pecorino Romano, provolone en een oude cheddar.”

Zes Seizoenen | Joshua Mcfadden en Martha Holmberg | Spectrum |      €35,99

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!