Deze voedingsmiddelen mag je niet opnieuw opwarmen

Iedereen maakt het wel eens mee: je hebt te veel avondeten gemaakt dus je bewaart het voor de volgende dag. Maar wist je dat je niet alles zomaar opnieuw mag opwarmen? Deze voedingsmiddelen warm je best niet voor een tweede keer op.

Aardappelen

Aardappelen opwarmen is geen goed idee. Het is niet zozeer schadelijk, maar let er wel op dat je je restjes zo snel mogelijk in een luchtdicht doosje in de koelkast plaatst. Doe je dit niet? Dan vermenigvuldigt de bacterie botulinum zich, waardoor je een voedselvergiftiging kunt oplopen.

Kip

Zit je met restjes kip? Dan moet je deze de volgende dag koud opeten, of op zeer lage temperatuur voor lange tijd opwarmen. Een afgekoelde kip warm je niet op dezelfde manier terug op. De eiwitsamenstelling verandert namelijk wanneer je dit doet. Dit kan ervoor zorgen dat je spijsvertering in de war raakt.

Eieren

Eieren kan je best in één keer opeten of weggooien. Los van de rubberachtige textuur en de vreemde geur die de eieren krijgen als je ze opnieuw opwarmt, is het ook niet goed voor je gezondheid. Er komen gifstoffen vrij die erg schadelijk voor je kunnen zijn.

Bladgroenten

Sommige groenten warm je best niet voor een tweede keer op. Bladgroenten zoals bijvoorbeeld sla, spinazie en andijvie bevatten nitraat en dat is een stof die kan omgezet worden in nitriet. Nitriet is een acuut gif en bindt zich met ons bloed, waardoor het bloed minder zuurstof kan vervoeren. Dit proces is vooral gevaarlijk voor baby's. Nitriet kan ook omgezet worden naar kankerverwekkende stoffen. Andere groenten die veel nitraat bevatten: rode bieten, bleekselderij, Chinese kool, koolrabi, paksoi, postelein, raapstelen, waterkers, spitskool en venkel.

Aardappelen Kip Opwarmen Magnetron Bladgroenten

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties