Dim Dining krijgt versterking vanuit Japan: “Fantastische productkennis”

Dim Dining krijgt versterking vanuit Japan: “Fantastische productkennis”
9 december 2018 redactie
Door Nieuws

Het vertrek van Dimitri Proost heeft er niet toe geleid dat de keuken van Dim Dining minder ‘Japans’ zou worden. Wel integendeel. Zijn opvolgers trekken nog meer de kaart van de authenticiteit. Zij krijgen nu versterking van Takehiko Sato, récht uit het land van de Rijzende Zon.

Japanse keuken met een Westerse twist, zo omschreven we destijds Dim Dining op de Antwerpse Vrijdagmarkt. De chef die het concept had vormgegeven, de jonge talentrijke Dimitri Proost, is ondertussen vertrokken. Doordat zijn opvolger, Enzo Goormachtig, er al van bij de opstart van Dim Dining bij was, was de opvolging verzekerd. Hij kreeg dan nog eens een andere jonge talentrijke kok naast zich, Simon Van Dun.

Maar zelfs daarmee is het verhaal nog iet afgelopen. Op 6 december is een Japanse kok, Takehiko Sato, het team komen versterken.

“Takehiko San komt recht uit Japan en zijn productkennis en z’n ervaring om aan de beste Japanse producten te geraken, gaan ons helpen enorme stappen te zetten”, zegt chef Goormachtig.

“Hij was eens bij ons komen dineren en was gecharmeerd door ons concept”, vult sommelier Jonas Kellens aan.

Een ervaren Japanse kok die de brigade van een Japans getint restaurant in Antwerpen, met jonge koks aan het fornuis, komt versterken: je gaat dan al snel denken dat hij voortaan de lijnen gaat uitzetten. Maar niets is minder waar, zegt Kellens: “Takehiko San eist geen dominantie positie op. Hij wil gewoon met Enzo en Simon als gelijken samenwerken om het restaurant zo naar een nog hoger niveau te tillen.”

Dim Dining is een trots lid van onze Ambiance Club. Klik hier om meer te weten te komen over dit Antwerpse restaurant.