Dim Dining
[spb_column col_sm=”6″ padding_horizontal=”0″ width=”1/2″ el_position=”first”]
[spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”33″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;padding-top: 33px;padding-bottom: 33px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]
Vrijdagmarkt 7
2000 Antwerpen
Tel. 03 226 26 70
www.dimdining.be
Gesloten op zondag en maandag
[/spb_text_block] [/spb_column] [spb_column col_sm=”6″ padding_horizontal=”0″ width=”1/2″ el_position=”last”] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]
Dim Dining blijft werken en vernieuwen op hetzelfde concept, namelijk de Japanse keuken met een Westerse twist. Met de nieuwe keukenbrigade kiest Dim Dining voor nog méér diepgang en authenticiteit in de Japanse keuken.
Chef Simon van Dun maakt zijn gerechten vers aan de chef’s table en dat steeds met authentieke Japanse topproducten die je niet zomaar in Aziatische supermarkt vindt. Op vlak van vis kiest het keukenteam volop voor diversiteit. Waar het vroeger toch vooral om zalm en tonijn draaide, werken ze nu met meerdere vissoorten, afhankelijk van het aanbod van kleinschalige Bretoense vissers die elke dag hun vangst aanlanden. Daarnaast wordt nu samengewerkt met een Nederlandse visser die de ikejimemethode beheerst, waarbij de vis meteen na de vangst hersendood gemaakt wordt zodat stress niet voor kwaliteitsverlies zorgt en de vis toch levensvers blijft. Dim Dining blijft in de eerste plaats een à la carte-restaurant, maar zet toch meer in op omakase. Dat is het Japanse concept om de chef de vrije hand te geven in 6, 9 of 12 gangen zodat die maximaal kan werken met een dagaanbod van topproducten die mogelijk niet op de kaart staan. Waar ook méér op ingezet wordt, is de beleving.
Dim Dining gaat net dat stapje verder met de service. Chef Simon komt aan elke tafel minstens één gerecht persoonlijk inzetten om de gasten uitleg over producten en bereiding te geven. Of hij leidt klanten rond in de keuken en laat hen het werkmateriaal zien. Ook sommelier en mede-eigenaar Jonas Kellens maakt de gasten met veel passie wegwijs in het sake-aanbod van liefst 48 referenties per glas. Met een WSET Level 3 Award in Sake – de hoogste graad ter wereld en slechts weggelegd voor enkelingen – op zak kan dat geen probleem zijn. Dim Dining werd bovendien bekroond tot beste Aziaat van het jaar 2020.
[/spb_text_block] [/spb_column]