Directeur AB InBev: ‘De sluiting van de horeca is ongegrond’

AB Inbev, de grootste brouwerij ter wereld neemt niet langer genoegen met perspectief, ze willen en duidelijke datum wanneer de horeca opnieuw kan heropenen. Volgens de horecadirecteur van het bedrijf was de sluiting ongegrond. 

In oktober moesten de cafés verlicht de deuren sluiten naar aanleiding van de stijgende coronacijfers. Er zou een duidelijk verband zijn tussen het toenemend aantal besmettingen en de horeca. “We hebben daar tot nu toe nog geen enkel bewijs van eigen bodem van gezien. Er werd altijd verwezen naar een studie uit Amerika waar het horecalandschap er totaal anders uitziet en de coronamaatregelen niet vergelijkbaar zijn”, vertelt de horecadirecteur van AB Inbev, Pieter Anciaux tijdens het programma Uitgelicht.

Bij AB Inbev vinden ze dat de cijfers transparant moeten worden gedeeld indien ze er zijn. Volgens biostatisticus Geert Molenberghs zijn ze er zwart op wit. “Bij de contacttracing waren de stijgende coronabesmettingen duidelijk te linken aan de horeca. Daarop zijn de adviezen voor de sluiting ook gebaseerd.”

Bierverkoop

Het is ondertussen een vanzelfsprekendheid dat de horeca en de evenementensector kreunt onder de coronacrisis. Maar ook de brouwerijen hopen snel op een heropening. Bij de grootste brouwerij in Leuven, AB Inbev merken ze een stijging in de verkoop van het bier in de winkel. Maar dat is lang niet genoeg om de lege vaten in de cafés te compenseren.

Dramatische afloop

“Er is meer nodig dan perspectief. Als de horeca binnenkort niet kan heropenen in nabije toekomst zal dit catastrofale gevolgen hebben. Dan gaat het niet over 10 of 20 procent faillissementen maar 50 procent en meer. En er is meer dan het financiële, de Belgische biercultuur die door Unesco werd erkend als werelderfgoed zal verloren gaan als de horeca niet snel kan hervatten”, aldus Anciaux. De horecadirecteur van AB Inbev vraagt een duidelijke datum voor de heropening. Hij hoopt 1 april het horecaleven opnieuw te zien heropleven.

LEES OOK

Bekend restaurant failliet door coronacrisis: ‘Ik ben een gebroken man’

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!