Dit waren de belangrijkste culinaire momenten van 2019

De culinaire wereld staat nooit stil. Een topchef opent een nieuw restaurant, er duikt een nieuwe foodtrend op de kaart en Michelinsterren worden uitgedeeld. Sterrenzaken komen en sterrenzaken gaan maar Culinaire Ambiance blijft bestaan. Daarom blikken wij vandaag terug op de belangrijkste culinaire momenten van 2019. 

Piet Huysentruyt brengt Likoké naar Antwerpen

Piet Huysentruyt brengt samen met zijn zoon Cyriel en chef Anthony Stoop concept Likoké naar Antwerpen. Dit deed hij in de zomer voor het jaarlijks stadsfestival 'Part of Antwerp' in restaurant Waterfront, een drijvend ponton ingericht tot restaurant. Een prachtig concept dat niet kon ontbreken in onze lijst.

https://ambiance.be/piet-huysentruyt-brengt-likoke-naar-antwerpen/

Ambiancechef wordt vicewereldkampioen veganistisch koken

Sylvester Schatteman staat samen met eigenaar-chef Kris De Roy aan het fornuis van sterrenrestaurant van Hofke van Bazel, dat bovendien lid is van onze Ambiance Club. Sinds kort runt hij ook een vaste rubriek in ons magazine, de Foodherborist. Dus ja: stiekem zijn wij fier op deze Belgische prestatie, dubbel fier zelfs. Wat zeg ik? Driedubbel fier.

https://ambiance.be/breaking-ambiancechef-wordt-vice-wereldkampioen-veganistisch-koken/

Chef Bart Desmidt kondigt de sluiting van Bartholomeus aan

Het tweesterrenrestaurant Bartholomeus op de zeedijk in Knokke sluit de deuren. Dat kondigde chef Bart Desmidt aan via Facebook. Op 16 december werden de laatste bordjes opgediend en daarmee kwam er een einde aan een avontuur dat 25 jaar geduurd heeft.

https://ambiance.be/donderslag-bij-heldere-hemel-tweesterrensrestaurant-sluit-de-deuren/

5 jonge koks geselecteerd voor het Young Chefs Team

Pim, Elien, Celine, Jesse en Noah: vijf momenteel nog vrij onbekende jonge koks werden geselecteerd voor het Young Chefs Team. De teamleden staan aan het prille begin van hun carrière. Opmerkelijk dit jaar: 2 van de 5 nieuwkomers zijn meisjes. Hiermee breekt het Young Chefs Team het cliché dat gastronomische clubs mannenbastions zijn.

 

Gault&Millau 2019

Ieder jaar is Gault&Millau een heus mediacircus. Elke chef die zich kan vrijmaken, is die dag aanwezig in de AED Studio's van Lint. Niemand wil dit culinair feest gemist hebben. Stiekem hoopt elke zaak om erbij te zijn en een hoge score te behalen. De hoogste nieuwkomer dit jaar is August, het nieuwe restaurant van Nick Bril en Pieter Starmans. Ook behaalt Dim Dining een mooie score van 15/20.

https://ambiance.be/gault-millau-dit-zijn-alle-nieuwkomers-en-stijgers/

Dagný Rós opent nieuw restaurant in Antwerpen-Zuid

Na haar nieuwste kookboek Roots opent tv-kok Dagný Rós in 2019 ook een gelijknamig pop-uprestaurant pal in het hartje van het bruisende Antwerpen-Zuid. Je kan nog tot 15 december gaan genieten van de gastvrijheid van de IJslandse gastvrouw, want ze staat deze keer niet in de keuken. De heerlijke gerechten worden bereid door IJslandse chef Gíslí Matt. Doorheen het menu loopt één rode draad: de verse keuken van het Noorden.

https://ambiance.be/in-beeld-het-nieuwe-restaurant-van-dagny-ros/

'T Zilte van Viki Geunes verhuist in 2020 naar nieuwe locatie in het MAS

Viki Geunes zet 2020 in met een verregaande vernieuwing van zijn gastronomisch concept. Hiervoor ruilt zijn restaurant ’t Zilte het noordelijke havenzicht in voor een panoramische kijk op de Antwerpse skyline. Met deze 180° wissel in het MAS willen Geunes en zijn team door een totaalherbronning van het restaurantconcept nog meer inzetten op pure gastronomische beleving.

https://ambiance.be/t-zilte-van-viki-geunes-verhuist-in-2020-naar-nieuwe-locatie-in-het-mas/

Sergio Herman opent nieuw restaurant

Last but not least. Om het jaar in schoonheid af te sluiten groot nieuws in culinair Vlaanderen: topchef Sergio Herman opent in april een nieuw – zijn vijfde alweer – restaurant in Antwerpen. Wij kunnen alvast niet wachten totdat Le Pristine de deuren opent!

https://ambiance.be/sergio-herman-opent-nieuw-restaurant/

Sergio herman Gault & millau Culinair 2019 Terugblik

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties

Lees meer