Dit zijn de 12 nieuwe chefs van Jong Keukengeweld

Processed with VSCO with a5 preset

[spb_blank_spacer height=”30px” width=”1/4″ el_position=”first”] [spb_blank_spacer height=”30px” width=”1/4″ el_position=”first”] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”3/4″ el_position=”last”]

Zojuist is de nieuwe lichting van Jong Keukengeweld voorgesteld. De nieuwe lichting culinaire geweldenaren telt voortaan 64 leden, waarvan 12 nieuwelingen. We stellen de nieuwkomers graag aan jullie voor. Dat sommige van hen lid zijn  van onze Ambiance Club, doet ons extra plezier.

Het concept van Jong Keukengeweld is bekend: betaalbare gastronomie van jonge chefs voor jonge foodies. Concreet betekent dit dat in de maanden maart en oktober jongeren tussen 18 en 30 voor €49 kunnen genieten van een gastronomisch driegangenmenu, mét aangepaste wijnen. Of bieren. Of andere dranken. Voor restaurants die een Michelinster hebben of een G&M-score van minstens 15/20 betaal je €59.

Geen stijf gedoe

Jong Keukengeweld is een initiatief van Toerisme Vlaanderen en Horeca Vlaanderen. De bedoeling is om voor jongeren de drempel naar topgastronomie te verlagen. Niet alleen financieel: bij de selectie van de chefs wordt speciaal gezocht naar chefs met een zeker rock-‘n-rollgehalte. Géén stijf gedoe! De Engelse benaming van Jong Keukengeweld luidt niet voor niets Flemisch Kitchen Rebels.

Jong Keukengeweld is bovendien een soort van collectief, waarbij de deelnemende chefs elkaar inspireren en uitdagen. Tegelijk zijn ze een uithangbord voor de Vlaamse gastronomie. Geregeld vertrekken JKG-chefs op missie naar het buitenland, om zo Vlaanderen in het buitenland te promoten. Niet zelden gebeurt dat in het kader van een officiële missie van bijvoorbeeld minister Ben Weyts van Toerisme, die de horeca en Jong Keukengeweld een warm hart toedraagt. Maar genoeg gepraat: tijd om de nieuwkomers aan jullie voor te stellen.

Frederik Cornelis – Restaurant Marsnil, Heers

Frederik Cornelis

Frederik Cornelis is de zoon van Isabelle Vanmarsenille, die al enkele jaren een gastenverblijf runt op een mooi gerestaureerde vierkantshoeve uit de 17de eeuw. Bij die hoeve hoort ook een wijndomein; en sinds 2017 dus ook een gastronomisch restaurant. In 2019 mocht Marsnil meteen debuteren in de G&M-gids met een puike 13/20.

Een uitgebreide reportage over Domein Marsnil in de Culinaire Ambiance van september. Nu in de winkel!

Mitchell Merola – Table ‘O, Heers

Ook Table ‘O is een nieuwkomer in zowel de G&M-gids (13,5/20) en de JKG-selectie. Het restaurant is gevestigd in een oude pastoriewoning, die je misschien herkent van de tv-reeks Katarakt. Table ‘O is eigenlijk drie etablissementen in één: het is tegelijk Bed & Breakfast, bistro en gastronomisch restaurant.

Guy Dresen – Cousteau, Ichtegem

Guy Dresen

Guy Dresen laat in zijn keuken z’n Frans-mediterrane en Aziatische invloeden samenkomen, steeds seizoensgebonden en met eerbied voor het product. De kaart is vrij beperkt: twee sharing gerechten, vier voor- en vier hoofdgerechten en een lunch- en dinermenu. Voor dat laatste heb je de keuze tussen drie en vier gangen. Julie Sneyaert, net als de chef een ex-leerling van Koksijde, zorgt voor een warm onthaal. Ook dit restaurant prijkte in 2019  voor het eerst in de G&M-gids, met een veelbelovende 14/20.

Michael Vanderhaeghe – Hostellerie St.-Nicolas, Elverdinge

Hostellerie St.-Nicolas hoeven we niet meer voor te stellen. Het tweesterrenrestaurant uit Elverdinge is een van de paradepaardjes van onze Ambiance Club. Sinds 2018 heeft topchef Franky Vanderhaeghe zijn eigen zoon naast hem in de keuken staan. Michael, in 2017 nog winnaar van de Europese finale van de Trophée Jeunes Talents Escoffier, heeft in dat ene jaar al zijn stempel op dit mooie huis gezet.

Guillaume Noël – Gastrobar Hubert, Brugge

Gastrobar Hubert is het tweelingbroertje van restaurant Sans Cravate. Weliswaar een twee-eiige tweeling: de gerechten worden in dezelfde keuken bereid. Maar waar Sans Cravate topgastronomie op tafel brengt, brengt Guillaume Noël zijn gerechten in tapasstijl. Een mooie 14/20 in G&M.

Davy Devlieghere – Bistro Julien, Lovendegem

Davy Devlieghere

Het gaat hard voor de 29-jarige Davy Devlieghere. Amper een jaar open en Bistro Julien mocht al debuteren in de G&M-gids met een veelbelovende 13,5/20. Tegelijk mochten we deze mooie zaak verwelkomen in onze Ambiance Club. En nu dus voor het eerst een Jong Keukengeweldenaar. Ondanks zijn jonge leeftijd beheerst Davy de klassieke keuken tot in de puntjes, al laat hij zich zeker ook leiden door de ervaring die hij heeft opgedaan bij Martin Berasatagui, het sterrenrestaurant uit Spaans Baskenland.

Lawrence Elliot – de Kleinen Bistro, Westmalle

Een echte autodidact! Dan ben je pas écht een kitchen rebel! Bruggeling Lawrence Elliot heeft zichzelf de bistroklassiekers aangeleerd. Hij beheerst ze tot in de puntjes, waardoor hij het zich kan permitteren om er een hedendaagse interpretatie aan te geven. Gastvrouw Thari De Pooter heeft wel een culinaire opleiding gehad. Die heeft ze later aangevuld met ervaring bij Wout Bru in Eygalières en Paco Guzman in Barcelona. Een mooie 13/20 in de gele gids.

Thomas Van der Flaas – Seir, Kasterlee

Een ander restaurant, op dezelfde plaats met (gedeeltelijk) dezelfde mensen. Restaurant Seir is gevestigd in het pand waar vroeger Alex Verhoeven in de potten van Fleur de Sel roerde. In het nieuwe restaurant is mede-eigenaar Thomas Van de Flaas de chef, die voorheen zeven jaar in Fleur de Sel werkte, maar die ook nog bij Quique Dacosta aan de slag was. De naam is een woordspeling op ‘serre’ en slaat op het verandakarakter van het restaurant. Ook Seir debuteerde dit jaar in G&M, met een mooie 13,5/20.

Tim Moeskops – Restaurant Ambacht, Kasterlee

De naam verklapt al een beetje wat je hier mag verwachten: een ambachtelijke, productgerichte keuken met dagverse producten die strikt seizoensgebonden zijn. De kaart wordt elke 5 weken aangepast. Chef Tim omschrijft zijn keuken als “een beetje Nordic, een beetje Kempen”. Het restaurant is ondergebracht in een rustieke villa, maar de inrichting is hedendaags. Nieuwkomer in de G&M-gids met 12/20.

Kevin Lejeune – La Canne en Ville, Brussel

La Canne en Ville bestaat al 25 jaar, maar eind vorig jaar vond een wissel van de wacht plaats. Corinne Noël en Christian Schmid lieten de zaak over aan een jong koppel: Kevin Lejeune en Virginie Essers. De nieuwe chef is een discipel van David Martin. Hij heeft tien jaar met hem samengewerkt in La Paix en staat voor een neoklassieke keuken. Het interieur, met de typische muurtegeltjes, verraadt het slagerijverleden van dit sympathieke buurtrestaurant in Elsene. Nieuw in de gele gids met 14/20.

Valerio Borriero – San Sablon, Brussel

Het tweede restaurant van niemand minder dan Sang-Hoon Degeimbre. Je geniet hier van een verfijnde keuken met gerechten die in een kom gepresenteerd worden. Chef Valerio staat nog maar een goed half jaar aan het fornuis. Toch weet hij de filosofie van Degeimbre en z’n eigen kookstijl al mooi te integreren. Innovatief op het vlak van zowel producten en texturen als in z’n gebruik van technieken zoals fermentatie. Een mooie 14/20 in de gele gids.

Kevin Gijsembergt –  Restaurant Fragma, Leuven

Iets meer dan een jaar geleden startte Kevin Gijsembergt z’n restaurant in het hart van de studentenstad. We houden niet zo van het cliché ‘oase van rust’. Maar voor dit gerenoveerd herenhuis aan de Bondgenotenlaan en de veertig meter diepe tuin met z’n verborgen plekjes, halen we deze dooddoener met plezier boven. Chef Kevin was ooit aan de slag bij Jeroen Meus en in Het Land aan de Overkant. In zijn eigen restaurant kiest hij voor een Frans-Scandinavisch geïnspireerde keuken. De ruwe ongepolijste stijl van het interieur past perfect bij de ambachtelijke, pretentieloze keukenstijl. Ook dit restaurant debuteert in de G&M-gids, met 13,5/20.

Reserveren voor de eerste periode van oktober kan vanaf woensdag 11 september via www.jongkeukengeweld.be

[/spb_text_block]

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!