Dit zijn de 3 beste beenhouwers van België

Dit zijn de 3 beste beenhouwers van België
3 oktober 2018 redactie
Door Nieuws

Gisteren, dinsdag 2 oktober, vond de Eurobeef-wedstrijd plaats op Meat Expo. Het Belgisch kampioenschap voor beenhouwers, zeg maar, waarin de drie beste slagers van het land worden bekroond.

In deze meesterschapswedstrijd moeten de kandidaten vier producten aan de jury presenteren, die blind geproefd worden. Elk van die vier producten wordt dan beoordeeld en de totale score duidt dan aan wie de Eerste, de Tweede en de Derde Beenhouwer van België wordt.

Filip VERMEULEN van Klasseslager Vermeulen zag z’n jarenlang engagement in de meesterschapswedstrijden eindelijk beloond. Nadat hij de vorige jaren de ereplaatsen aan elkaar had geregen, mocht hij nu eindelijk op het hoogste schavotje plaatsnemen.

“Het is de kers op de taart”, aldus een dolgelukkige Filip na afloop. “Ambachtelijke beenhouwers zoals wij vormen steeds meer een minderheid; het doet deugd om op deze manier toch eens beloond te worden voor het engagement.”

De deelnemers dienden Parijse worst in – een technisch moeilijk product – rauwe en gekookte ham en salami. Gecombineerd haalde hij daarmee een hogere score dan Luc DE LAET van Butcher’s Store, die tweede werd.

“Ik heb heel veel respect en bewondering voor Luc”, zegt Filip Vermeulen daarover. “Dan in competitie voor hem eindigen, is echt heel bijzonder.”

De Laet moest dus nipt de duimen leggen, maar pakte in nevenklassementen wel twee keer goud met zijn Secreto 07 en gin-paté en zijn groffe paté met foie gras.

De derde plaats was voor de broers Van de Velde van de gelijknamige slagerij in Evergem – buren van Filip Vermeulen, met andere woorden.

Het is niet meer dan een detail, maar wij vinden het wel een léúk detail: de nummers één en twee, dus zowel Klasseslager Vermeulen als The Butcher’s Store, zijn al jaren trouwe leden van onze Ambiance Club. Het doet ons dan ook dubbel plezier dat we hen kunnen feliciteren.

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*