Dit zijn de 6 meest gemaakte fouten bij roerei

We weten het, roerei is nu niet bepaald een culinair hoogstandje, maar toch kan ook hier veel mislopen. Dit zijn de meest gemaakte fouten bij het bereiden van roerei. Want zeg nu zelf, een mislukt ontbijtje in de vroege ochtend kan je best zo goed mogelijk vermijden, toch? 

Tijdens het maken van roerei houd je wellicht geen recept met een uitgebreid stappenplan bij de hand. Het is een gerecht waar je snel uit de losse pols aan begint. Je hoopt op het beste en verwacht niet dat het kan mislopen, maar toch is dat vaak wel het geval. Met deze tips mislukt het jou nooit meer.

Je gebruikt geen antiaanbakpan

Tuurlijk, met een gewone pan kan je ook roerei maken. De kans is echter zeer reëel dat ze binnen de kortste keren vastplakken aan de bodem van de pan. Resultaat? Droge eieren en minutenlang schrobben tijdens de afwas. Met een antiaanbakpan moet je al enorm je best doen om de eieren te laten aanbakken.

Je gebruikt te veel melk of room

Te veel melk of room zorgt vaak voor fletse roereieren. Een roerei maak je zonder al te veel toeters en bellen en breng je op smaak met kruiden, niet met melk of room. Bak de eieren in wat olijfolie en/of boter. Toch zin in luxueuze roereieren zoals je ze op hotel krijgt? Voeg dan wat klontjes boter toe in de pan wanneer je roereieren bijna klaar zijn.

Je breekt de eieren in de pan

Eenvoudiger is het wel, beter is het niet. Voor het beste resultaat breek je de eieren in een kommetje, kluts je ze door elkaar met een garde. Je scrambled eggs zijn op deze manier veel romiger en zachter.

Je zet het vuur te hoog

Patience is key wanneer je zin hebt in de beste roereieren ooit. Verwarm de pan voor op middelhoog vuur, maar zorg dat het niet té heet wordt. Een hete pan bakt de eieren in slechts enkele seconden al volledig door met droge eieren als resultaat. Dus, doe het rustig aan.

Je haalt ze niet snel genoeg van het vuur af

Laat de pan niet op het vuur staan totdat de eieren volledig klaar zijn. Je zou de pan eigenlijk al van het vuur moeten halen wanneer ze nog wat loperig zijn, want eieren koken nog door wanneer je ze van het vuur haalt. Perfecte roereieren gegarandeerd!

Je voegt de toppings te vroeg toe

Nee, de toppings voeg je niet toe in het kommetje wanneer je de eieren door elkaar klutst, maar pas wanneer de eieren bijna klaar zijn. Zin in cheesy eieren? Voeg dan wat geraspte kaas toe wanneer de eieren nog wat loperig zijn en laat het meesmelten. Ook de verse kruiden voeg je pas toe wanneer de eieren bijna klaar zijn. Peper en zout voeg je pas op het einde toe, want zout haalt de vochtigheid uit de eieren.

LEES OOK: Vermijd deze veelgemaakte fouten bij het bereiden van aubergine

Ontbijt Eieren Kaas Melk Ei Fouten Veelgemaakte fouten Eitjes Roerei Scrambled eggs

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties