Dit zijn de beste Belgische restaurants volgens Gault&Millau

De nieuwe editie van de restaurantgids Gault&Millau is uit. Hof van Cleve en Bon Bon blijven voorlopig de enige restaurants met de fabelachtige score van 19,5/20. Maar vlak daarachter is het drummen en zorgen een aantal restaurants voor de aansluiting met de top. Hier lees je wat volgens GaultMillau de áller beste restaurants in België zijn.

Voor een digitaal publiek van meer dan 2000 restaurateurs, journalisten en partners stelden Marc Declerck en presentatrice Virginie Claes de achttiende editie van de Belgische Gault&Millau Gids voor. De titel van Chef van het Jaar 2021 gaat dit jaar naar Christophe Pauly van Le Coq aux Champs in Soheit-Tinlot. “Pauly werkt met de beste ingrediënten, vaak uit het eigen Waalse terroir en kiest als NorthSeaChef ook voor het fijnste lekkers wat onze vissers aan wal brengen. Zoals de beste chefs toont hij zijn creativiteit en decoratief tot artistiek vermogen om te verrassen met een aantal uitzonderlijke lichte, luchtige of amusante nagerechten.” aldus de redactie. “Finesse en perfect evenwicht van de gerechten zijn twee terugkerende kenmerken van zijn stijl”, zo bevestigt ook C.E.O. Marc Declerck.

De beste restaurants

Bon-Bon 19,5/20
Hof van Cleve 19,5/20
L’air du temps 19/20
Comme chez Soi 18,5/20

Stijgers

Stijgers aan de top dit jaar zijn De Stadt van Luijck en La Botte met 16/20, Castor met 16,5/20, La Table de Maxime en Cuchara met 17/20. Nuance stijgt naar een topscore van 18/20. Le Pristine komt meteen nieuw in de gids met 16/20 en Bartholomeus is terug met zijn nieuw concept en scoort net als voordien 18/20.

Onderscheidingen

– Gastvrouw van het Jaar: Marieke Moyaert (Schatteman – Hertsberge)

– Italiaan van het Jaar: Gellius (Knokke-Heist)

– Aziaat van het Jaar: Saito Harumi (Samouraï – Brussel)

– Het mooiste terras: Brugmann (Brussel)

– Het mooiste restaurant design: Cuchara (Lommel)

– Sommelier van het Jaar: Tom Ieven (Hof van Cleve – Kruisem)

– Dessert van het Jaar: Nuance (Duffel)

– Brasserie van het Jaar: Bar Bulot (Brugge)

– Gastro-bistro van het Jaar: Les Potes au Feu (Namen)

– Ambachtsman van het Jaar: Michaël Rewers (Bistrot du Nord – Antwerpen)

– Groentegerecht van het Jaar: Brutal by Bruut (Brugge)

– Dé Nieuwkomer van het Jaar: Le Pristine (Antwerpen)

– New concept of the Year (nieuwe award): Bartholomeus (Knokke-Heist)

– Wijnkaart van het Jaar: Arden (Chateau de Vignée – Rochefort)

– Bierkaart van het Jaar: La Marelle (Blaregnies)

– De ‘prijs & plezierverhouding’ van het Jaar: Rizoom (Gent), Ventre Saint Gris (Brussel) en La Gare d’Hamois (Modave)

– De 3 ontdekkingen van het Jaar: Blanc by Aytems (Sint-Truiden), La Bonne chère (Brussel) en Quai n°4 (Ath).

De Gault&Millau Belux gids 2021 ligt vanaf midden deze week in de boekhandel en kost nog steeds 29 euro. Hij kan ook worden besteld op de website shop.gaultmillau.be

LEES OOK: Peter Goossens: ‘Nieuws van tweede lockdown kwam veel harder aan’

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!