Dit zijn de nieuwe Belgische foodtrends tijdens de lockdown

[spb_blank_spacer height=”30px” width=”1/4″ el_position=”first”] [spb_blank_spacer height=”30px” width=”1/4″ el_position=”first”] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”3/4″ el_position=”last”]

DELIVEROO – Twee maand geleden, op 13 maart om middernacht, moesten restaurants in België sluiten. Nu iedereen in zijn kot eet, onthult Deliveroo de nieuwe Belgische foodtrends tijdens de lockdown.

Brussel, 13 mei – Van virtuele coronapero’s en face-time date-avonden, tot virtuele verjaardagsfeesten en e-bruiloften, ons land heeft tijdens de lockdown periode links en rechts allerlei nieuwe sociale trends zien ontstaan nu manieren worden gezocht om in contact te blijven.

Niet veel dingen brengen mensen zo samen als de liefde voor eten, en nieuwsgierige Belgen blijken het leuk te vinden om de eetgewoonten van hun buren te ontdekken. Na twee maanden van lockdown heeft Deliveroo op basis van de beschikbare data een aantal interessante trends samengevat.

De crisis maaltijd van ons land

Nieuwe data van Deliveroo heeft aangetoond welke gerechten Belgen in deze onzekere periode het meest verkiezen, en de resultaten zijn interessant. De officiële crisis maaltijd van het land is nu de Belgische keuken, met onder meer gehaktballen, Belgische spaghetti bolognaise, gebraden kip met appelmoes en natuurlijk: frietjes. Dit zou verband kunnen hebben met het feit dat vele Belgen hun favoriete traditionele gerechten, bereid door hun geliefden, momenteel moeten missen als gevolg van de beperkte familiebezoeken.

Guilty pleasures of gezond?

Tijdens de lockdown is er ook een enorme stijging in het bestellen van zoetigheden. Belgen laten zich klaarblijkelijk meer dan normaal met desserts en andere lekkernijen verwennen.

Nieuwe etenstijd

Aangezien de meeste Belgen meer dan ooit van thuis uit werken, heeft er ook een verschuiving bij de gemiddelde etenstijd plaatsgevonden: de avondpiek in de etensbestellingen is met 33 minuten opgeschoven. Waar de gemiddelde bestelling op een doordeweekse dag meestal rond 19u16 zijn hoogtepunt bereikte, is dit nu eerder 18u43, wat erop lijkt te wijzen dat Belgen meteen na hun lunch reeds aan het dagdromen zijn over hun avondmaal.

Avondjes-uit in huis

Omdat Belgen hun dansschoenen bij de start van het weekend niet langer kunnen aantrekken, is vrijdag de meest populaire dag van het weekend geworden om afhaalmaaltijden te bestellen Het lijkt erop dat bestellen op vrijdag, en niet langer zaterdag, de nieuwe norm is. Vrijdagavond thuis is dus een foodie-avond geworden in het hele land.

[/spb_text_block]

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!