Donderslag bij heldere hemel: Stijlvolle Antwerpse brasserie sluit de deuren

Donderslag bij heldere hemel: Stijlvolle Antwerpse brasserie sluit de deuren
3 december 2018 redactie
Door Nieuws

Een donderslag bij heldere hemel, anders kun je het niet noemen. Vandaag, maandag 3 december, heeft Dock’s Café uit Antwerpen de de deuren gesloten. Hoe het nu verder moet is niet duidelijk.

Het nieuws werd via de eigen Facebookpagina bekend gemaakt: “Met spijt in het hart zijn we genoodzaakt om jullie favoriete brasserie vanaf vandaag te sluiten. Het was een genoegen om jullie te mogen verwelkomen en we willen dan ook iedereen graag bedanken voor het jarenlange vertrouwen. Jullie kunnen wel nog steeds terecht in onze vestigingen in Gent of in Brussel. Duizendmaal bedankt voor het jarenlange vertrouwen!”

Met “onze andere vestigingen in Gent en Brussel” wordt gedoeld op respectievelijk het Pakhuis en La Quincaillerie – alle drie behoren ze tot de Pleasures-groep en hoewel ze alle drie uiteraard een eigen stijl hebben, werken ze voor een stuk met dezelfde leveranciers, zoals de eigen biologische boerderij in Frankrijk, Le Devant.

Maar nog opmerkelijker was de gelijkenis in architectuur: alle drie hebben ze eenzelfde monumentale, zeg maar adembenemende uitstraling. In het geval van Dock’s tekende de Portugese architect Pinto daarvoor. Hij gaf het interieur de look en feel van een luxueuze dinerzaal op een oud luxecruiseschip. De specialiteit van het huis – oesters en schaal- en schelpdieren – paste daar uitstekend in.

Hoe het nu verder moet? Geen idee. Zoals het Facebookbericht zelf meldt, is de brasserie met onmiddellijke ingang gesloten. De overkoepelende groep zelf blijft uiteraard bestaan. De komende dagen zal er wel meer nieuws komen over wat er met dit prachtige pand gaat gebeuren.