D’Oude Pastorie

[spb_row element_name=”Row” wrap_type=”content-width” parallax_image_height=”content-height” parallax_image_movement=”fixed” parallax_image_speed=”0.5″ bg_video_loop=”yes” parallax_video_height=”window-height” parallax_video_overlay=”none” row_overlay_opacity=”0″ row_col_pos=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_column col_sm=”6″ padding_horizontal=”0″ width=”1/2″ el_position=”first”] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

D’OUDE PASTORIE 
Hijfte-Center 40
9080 Lochristi
Tel. 09 360 84 38
info@doudepastorie.com
www.oudepastorie.be 

[/spb_text_block] [/spb_column] [spb_column col_sm=”6″ padding_horizontal=”0″ width=”1/2″ el_position=”last”] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Nadat Jan en Ann beiden hun strepen hadden verdiend in de keuken van gerenommeerde sterrenzaken, werd hun droom werkelijkheid: een eigen restaurant in Lochristi, het geboortedorp van Ann. Zonder veel verwachtingen begonnen ze samen aan dit avontuur. Intussen zijn we 15 jaar verder en is D’Oude Pastorie een gevestigde waarde in Lochristi en ver daarbuiten. In 2019 werd Jan Audenaert bekroond met de prijs van ‘Beste viskok 2020’.

Jan bereidt in de keuken lichte, eigentijdse en bovenal smaakvolle gerechten, waarbij het accent voornamelijk op groenten ligt. Vandaar dat je ook steeds vaker een vegetarisch gerecht op de kaart kan vinden. De violetartisjok met chimichurri is een smaakbommetje waar zelfs de grootste carnivoor dol op is. Af en toe wordt er in de gerechten geëxperimenteerd met invloeden vanuit het buitenland, zonder de lokale ingrediënten naar de achtergrond te verdringen. Tijdens de wekelijkse Tasty Tuesday wordt er nog meer geëxperimenteerd. De koks laten hun creativiteit dan de vrije loop en presenteren 8 kleine gerechtjes aan €50. De succesnummers groeien vaak uit tot gerechten op het menu. Bij D’Oude Pastorie vind je niet alleen een zeer uitgebreide klassieke wijnkaart, maar je kan bij het menu ook kiezen voor de huisgemaakte sappen op basis van verschillende soorten thee. Dit alles wordt op de gepaste wijze geserveerd door gastvrouw Ann, bij wie het genot en amusement van de gasten primeert.

D’Oude Pastorie mag dan wel uitgegroeid zijn tot een gastronomische parel in de Gentse rand, toch dromen Jan en Ann nog van een open keuken in de zaak. Door de keuken en de zaal nog meer met elkaar te verbinden, willen ze aan hun gasten een totaalbeleving aanbieden. Want daar ligt volgens Jan de toekomst van de gastronomie.

[/spb_text_block] [/spb_column] [/spb_row]

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!