Dreigend personeelstekort in horeca: 'Zelfs vaste werknemers die 18 jaar in dienst waren, ben ik kwijt door de crisis'

De horeca ziet eindelijk weer wat licht aan het einde van de tunnel en de cijfers lijken langzaam maar zeker de goede kant op te gaan. Toch duikt daar al de volgende uitdaging op: een dreigend personeelstekort. De afgelopen maanden vond er een stille uittocht van het horecapersoneel plaats. Zowel vaste werknemers als jobstudenten zijn moeilijker aan te werven, vele zaken moeten zelfs van nul beginnen. "We willen hetzelfde niveau garanderen, maar met een volledig nieuw team moet je eerst weer helemaal ingewerkt geraken."
Enkel abonnees hebben toegang tot dit artikel.
Om onbeperkt toegang te krijgen tot PLUS-artikels op culinaireambiance.com, dien je in te loggen als abonnee of je te abonneren.

Al een account of abonnement?
.

Gegevens

De door de consument meegedeelde persoonsgegevens zullen enkel gebruikt worden voor het verwerken van de bestelling, de uitvoering van de afgesloten overeenkomst. Meer informatie in ons privacybeleid.

Gratis dit artikel lezen?

Vul je e-mailadres in, je hoeft geen abonnee te zijn.

Ga verder
Binnen 1 minuut geregeld!
Dennis broeckx L'epicerie du cirque Heropening Antwerpen Knokke Horeca Restaurant Lokeren Corona Crisis Maatregelen Coronamaatregelen Ignace de savoye Terrassen Koffiebar Amélatte Crisis horeca Horecaherstel Personeelstekort Amélie van damme

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties

Lees meer