DuisteRTT – opmerkelijk evenement van 11 bevriende topchefs

DuisteRTT – opmerkelijk evenement van 11 bevriende topchefs
15 februari 2019 Raf De Mot
Door Nieuws

Nu zondag, 17 februari, vindt in Kortrijk een opmerkelijk culinair festival plaats. Elf topchefs gaan aan de slag in de oude gebouwen van de voormalige RTT. De gasten krijgen bovenop de foodsharing lunch ook nog eens een rondleiding door het gebouw.

De naam van het event slaat op de donkere periode van het jaar en natuurlijk de oude RTT.  DuisteRTT is een initiatief van Café Paté, een collectief dat werd opgestart door Felix François van Het Vliegend Tapijt en Matthias Speybrouck van Va et Vient. Ondertussen is het uitgegroeid tot een clubje van elf bevriende chefs. Af en toe organiseren die dingen samen, zoals hun jaarlijkse wedstrijd. En nu dus DuisteRTT.

DuisteRTT is een event waarin gastronomie, architectuur en monumentenzorg gecombineerd worden. Na het aperitief krijgen de gasten een rondleiding door het historische gebouw. “Een reis door de tijd”, belooft Café Paté.

Nadien volgt de eigenlijke lunch in volksrestaurant Vork.

LINE-UP

De line-up mag er in ieder geval zijn. Naast Speybrocuk en François tekenen ook Bas Ghyselen van ViEr, Thijs Clinckemaillie van Hula, Karel Callebert van Wille111, Dirkjan Decock van Taste and Colours, Sébastien Ververken van Vol-Ver, Ludovic Ghyseleb van Argendael, Martijn Defauw van Rebelle, Frederik Desmet van Oud Walle en Klaas Lauwers van Messeyne present.

Na de lunch keren de gasten terug naar het RTT-gebouw voor koffie en dessert. En dat dessert mag er zijn. Martijn Defauw zal immers zijn door Gault&Millau bekroonde creatie met jasmijnrijst serveren.

Het event vindt plaats in twee shifts. Enkel voor de eerste shift van 11 tot 13:45u) zijn nog tickets voorhanden, die je kunt reserveren door hier te klikken. In de prijs van 105€ zijn aperitief met hapjes, 10 foodsharing gerechten, water, dessert en koffie inbegrepen.

Meer info: www.duistertt.be

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*