Een opkikkertje

Een opkikkertje

INGREDIËNTEN

  • Aantal personen: 4

100gr kippenlever
100gr ganzenlever
20gr madeira
10gr porto
1 knolselder
1 bussel marjolein
100gr room
100gr gezouten boter
1kg uien
1kg sjalotten
100gr sojasaus
1pakje filodeeg
100gr boekweit
1 gele coeur de boeuf tomaat
Enkele blaadjes Oost-Indische kers

Bereiden

  1. Ontnerf de kippen- en ganzenlever. Bak mooi bruin in een pan en deglaceer met porto en madeira.
  2. Mix mooi glad en stort uit in een platte schaal. Laat minstens 12u opstijven.
  3. Maak de bouillon: zet de uien en sjalotjes op in 3l water. Laat 24u trekken op een zacht vuurtje. Zeef en werk af met sojasaus.
  4. Stoom de knolselder, mix met marjolein, gezouten boter en room. Stort in de kikker-vormpjes en laat afkoelen in de diepvries. Haal uit de vormpjes.
  5. Steek enkele rondjes filodeeg uit en bak goudbruin op 180°C.
  6. Pof de boekweit in hete olie (220°C)
  7. Snij de zaadlijsten uit de tomaat en laat uitlekken in een zeefje.
  8. Dresseer.

Tip

Tom Van Lysebettens, chef van Cochon de Luxe, gebruikt voor dit en andere recepten speciale vormpjes die gewoon op Amazone.com te vinden zijn. No stress!