Een volledig nieuw team voor De Kwizien: ‘Nu stilaan vooruitblikken’

Een volledig nieuw team voor De Kwizien: ‘Nu stilaan vooruitblikken’
8 augustus 2018 redactie
Door Nieuws

Hoe zou het nog zijn met De Kwizien, drie maanden nadat nagenoeg het volledige team rond ex-Lady Chef of the Year Anne-Sophie Breysem er vertrok? Goed, blijkbaar. “De eerste stap is gezet; nu kunnen we stilaan vooruitblikken”, zegt de kersverse chef Arne Beirinckx.

Exact drie maand en één dag geleden bond Arne BEIRINCKX voor het eerst de schort aan als nieuwe hoofdchef in De Kwizien, een dag nadat Anne-Sophie BREYSEM, voormalig Chaudfontaine Lady Chef of the Year, er haar laatste service had gedraaid.

Na vele jaren trouwe dienst vond Anne-Sophie dat haar tijd gekomen was om op de eigen benen te staan en een eigen restaurant op te starten, samen met haar sous-chef Jaume BENGUERELen zaalmedewerker Daan DE MARTELEIRE. Het trio nam in vriendschap afscheid, maar dat nam niet weg dat zaakvoerster Mariëlle CLERCX op zoek moest naar een nieuw team.

Ze vormde een team rond Beirinckx, sous-chef Vince DE CEUSTER en Caro WILMOTS in de zaal. “Er is geen overgangsperiode geweest waarin Anne-Sophie en ik nog samen gewerkt hebben”, zegt Arne. “Wel is Jaume nog een maand gebleven en we hebben erg goed samengewerkt.”

Beirinckx moet nog 24 worden en was voordien onder meer aan de slag bij Petit Cuistot in zijn geboortestad Lier en Nuance, terwijl hij ook een tijd chef was in z’n eigen restaurant Baresto.

De zin om in Hasselt een mooi verhaal te schrijven, is groot. “Ik ben er speciaal voor naar Hasselt verhuisd”, zegt de nieuwe chef. “Anne-Sophie en ik hebben weliswaar een andere kookstijl, maar aan het concept van de Kwizien, met centraal een maandelijks wisselend zevengangenmenu, ga ik niets veranderen.”

En wat moeten we ons bij z’n voorstellen bij die kookstijl? “Ik vind het moeilijk om dat over mezelf te zeggen, maar ik werk op smaak en met structuren in contrast – geen krokant zonder ook zacht op het bord. Ik ben zéker geen klassieke kok, in die zin dat ik graag buiten de lijntjes kook. Verder sta ik voor een pure keuken en respect voor het product, maar je moet er wel iets mee dóén.”

En wat zijn de ambities? “Na precies drie maanden kunnen we zeggen dat de doorstart goed verlopen is. De klanten zijn tevreden. Nu kunnen we stilaan wat verder voor ons uit kijken. Doorgaans verliest een restaurant bij een wissel van de chef een punt in de G&M-gids. Mochten we erin slagen om bij de nieuwe gids (die er in november aankomt; nvdr.) de huidige score (15/20; nvdr.) te behouden, dan zou ik daar enorm tevreden mee zijn.”

De Kwizien, Jeneverplein – 3500 Hasselt – Tel. 011 24 23 44 – www.dekwizien.be – Gesloten op dinsdag en woensdag

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*