Eenvoudig: quiche met knapperige spek en cheddar

Een quiche is een hartige taart die je zowel warm als koud kan eten. Wie deze heerlijke quiche met knapperige spek en cheddar op tafel wil zetten kan zelf kiezen hoe snel het moet gaan. In dit recept werken we met bladerdeeg, maar je kan de bodem makkelijk ook zelf bereiden. 

Ingrediënten

1 pakje (roomboter) bladerdeeg, ontdooid
4 grote eieren
3 teentjes knoflook, geperst
1 middelgrote ui, gesnipperd
1 eetlepel olijfolie
150 gram spekreepjes
170 gram geraspte cheddar kaas
180 gram crème fraîche
180 milliliter slagroom
peper en zout, naar smaak

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden en verdeel de plakjes bladerdeeg over de bodem en zijkanten van een springvorm (24 centimeter).  Verhit olijfolie in een koekenpan op een middelhoog vuur en doe er de knoflook, ui en spekjes in. Bak dit net zo lang tot de spekjes gaar zijn. Doe de crème fraîche, slagroom en eieren in een kom en klop dit tot een geheel. Roer daarna de kaas door het mengsel en voeg eventueel nog wat zout en peper toe. Schenk het geheel in de springvorm. Bak de taart gaar in 35 á 40 minuten.

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!