Eigenzinnig Belgisch pizzaconcept nu ook in Leuven

Eigenzinnig Belgisch pizzaconcept nu ook in Leuven
5 mei 2018 redactie
Door Nieuws

Goed nieuws voor Leuvense pizzaliefhebbers. Zij kunnen vanaf nu in hun eigen stad genieten van de ‘heavenly pizza’s’ van Otomat. Met twee verrassende nieuwe creaties, zet deze pizzeria ‘Belgische stijl’ z’n reputatie van eigenzinnigheid nog wat extra in de verf.

Gisteren, vrijdag 4 mei, is de derde vestiging van Otomat opengegaan. Na Antwerpen en Gent heeft nu ook Leuven zijn ‘heavenly pizza’-restaurant. Nog deze zomer en herfst komen er trouwens nog twee bij, eentje in Brugge en eentje in de Brusselse Dansaertwijk.

Het concept van Otomat is bekend: géén zoveelste pizzeria in Italiaanse stijl, maar een eethuis waar juist doelbewust naar een andere invulling van de pizza wordt uitgekeken. Onder meer door het gebruik van Belgisch biergist (Duvel) in het pizzadeeg, maar ook door ongewone looks en frisse texturen die vaak afwijken van het traditionele Italiaanse aanbod.

Otomat gaat trouwens nog wat verder in die richting, met nieuwe pizzacreaties die verwijzen naar de Mexicaanse en Berberse eetcultuur.

Wat we ons daarbij moeten voorstellen? In de topping van de ‘Mexicaanse’ pizza proef je het Mexicaanse smakenpallet(met onder andere zacht ingelegde jalapeno), maar deze (vegetarische) pizza wordt bovendien geserveerd met een lepel zure room en een lepel guacamole, voor een verfrissend koud-warmeffect.

De berberpizza wordt gekenmerkt door een zacht muntparfum en condimenten als ras al hanout, komijn, rozijn, rode puntpaprika en merguezworstjes, afgetopt met verkruimelde feta.

Maar het belangrijkste nieuws is dat de Otomatpizza’s voortaan niet alleen maar in Antwerpen en Gent geserveerd worden. Zopas is de derde vestiging in Leuven opengegaan, op de hoek van de Muntstraat en de Tiensestraat. En daar komen binnenkort nog restaurants in Brugge (eind juni, Simon Stevinplein) en Brussel (Dansaertwijk, ergens deze herfst) bij. (Foto’s: Kris Vlegels)

Otomat Leuven, Tiensestraat 33 – 3000 Leuven.

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*