Europees Kampioenschap Barbecue: Belgisch team overweldigend winnaar

Europees Kampioenschap Barbecue: Belgisch team overweldigend winnaar
22 juni 2018 redactie
Door Nieuws

In de begrijpelijke – en terechte! – euforie over de fantastische tweede plaats van Jacky Bodart en Bernard Istasse in de Europese halve finale van de Coupe du Monde de la Patisserie en de zesde plaats van Lode De Roover en Piet Vande Casteele in de Bocuse d’Europe, is het ons een beetje ontgaan: eerder deze maand werd een Belgisch barbecueteam tot Europees Kampioen gekroond.

Eerder deze maand vond in Zweden het Europees Kampioenschap Barbecue plaats. De Belgische eer werd daar verdedigd door Smaakmakers, een cateringbedrijf gespecialiseerd in barbecuefeesten, dat zich ook op de competitie heeft toegelegd.

Er hadden zich 50 teams ingeschreven en die moesten het tegen elkaar opnemen in 5 verplichte categorieën en 4 optionele.

Bij de verplichte onderdelen moesten de deelnemers aan de slag met kip (waarbij hele kippen moesten worden bereid), varkensschouder of pulled pork, beef chuck (rundvlees), vis (waarvoor tilapia was voorgeschreven) en natuurlijk de spare ribs.

Bij de bijkomende proeven kon een dessert gecreëerd worden, een barbecuesaus, hot dog én een vegetarisch gerecht.

De Smaakmakers traden aan met een team van zes (op de foto vlnr): Susy Cornelis, Tony Ver Berne, Jelle Ver Berne, Johan Matthys, Daan Meeus en Yorick Peeters (voor de barbecues).

De Smaakmakers maakten er een ware barbecuedemonstratie van: niet alleen werden ze Europees Kampioen, ze haalden ook in elk van de (verplichte) onderdelen het podium. Eerste plaatsen waren er voor de spare ribs en de kip, een tweede plaats voor de pulled pork en zowel de beef chuck als de visbereiding waren goed voor brons.

Van harte proficiat aan het team!

Smaakmakers, Kapellekensstraat 2 – 2250 Olen – Tel. 014 21 12 95 – www.smaakmakers.eu

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*