Fair Dining in Vlaanderen: in deze toprestaurants kan je betaalbaar uit eten

Lekker eten hoeft helemaal niet duur te zijn. Gastronomie en schappelijke prijzen gaan hand in hand, dat merken we ook aan het stijgende aantal betaalbare toprestaurants. Wil je graag genieten van betaalbare gerechten in een gastronomisch jasje? Dit zijn jouw adresjes in Vlaanderen! 

La Feuille d’Or 

La Feuille d'OrIn het restaurant kunt u terecht voor een lekkere gastronomische maaltijd met vooraf een verfrissend glaasje champagne op het terras. Jan Martens is het type no nonsense chef die wars van alle trends en hypes vooral eerlijke, herkenbare gerechten aan zijn klanten wil voorschotelen. Een echte chef die zijn klanten niet alleen met meesterlijke nagerechten verwent, maar ook geprezen wordt voor zijn experimentele kookstijl met een klassieke grondslag. De charmante bediening is dan weer in handen van Cindy. La Feuille d’Or ligt midden in de bossen van Lanklaar, de perfecte locatie om te onthaasten. Maar ook ideaal voor seminaries, feesten en zelfs kooklessen.

LA FEUILLE D’OR
Hoeveweg 145
3650 Dilsen-Stokkem
Tel. 089 65 97 12
lafeuilledor@skynet.be
www.lafeuilledor.be

Arenberg

ArenbergIn 1996 openden Lieven Demeestere en zijn vrouw Iris hun restaurant in Leuven. Een pand met veel geschiedenis: in de 17e eeuw behoorde het gebouw toe aan het Jezuïetenpachthof waarna het eigendom werd van de Hertog van Arenberg. Daarna stond het bekend als kalfskwekerij en een manège. Het koppel kocht het pand over, en na een zware renovatie schoot Arenberg direct goed uit de startblokken. Vijf jaar later volgde de Michelinster, en na 23 jaar heeft het restaurant nog steeds een reputatie om u tegen te zeggen. Een concept dat aanstekelijk werkt: een overwegend à la carte menu doorheen de week met de keuze tussen een aantal voor-, hoofd- en nagerechten, dit alles voor 59 euro. De gebraiseerde varkensnek met een krokante kruidensalade en ganzenleverkrullen is daarbij het signatuurgerecht van Arenberg en staat al 20 jaar op de kaart. In het weekend is voornamelijk het degustatiemenu aan zet, dat zorgvuldig wordt opgebouwd aan de hand van enkele seizoensgebonden producten. Om de 6 weken wordt dit omgegooid.

ARENBERG
Kapeldreef 46
3001 Heverlee (Egenhoven)
Tel. 016 22 47 75
restaurant.arenberg@telenet.be
www.restaurantarenberg.be

De Victorie

Een wijnbistro of een gastronomisch restaurant? De Victorie heeft het allebei. Je kunt dan ook zelf kiezen op welk niveau je wil dineren. De constante die de wijnbistro en het gastronomisch restaurant onlosmakelijk verbindt, is meesterchef Koen Lienard met zijn eerlijke productkeuken. In de historische hoeve ontdek je geregeld nieuwe smaken met lokale seizoensproducten. De chef vertrekt vanuit zijn eigen smakenpallet en presenteert uitsluitend gerechten die hij zelf graag eet. Het restaurant dompelt je dan weer onder in een strakke, moderne sfeer. De grote lichtinval en unieke kunstwerken maken deel uit van de totaalbeleving. In de keuken combineert Koen de klassieke Franse keuken met wereldse invloeden en eigen creativiteit. Je krijgt herkenbare producten en pure smaken op je bord. Elk gerecht gaat vergezeld van een gezonde portie groentjes. Zo eert de chef Frank Fol, zijn culinaire leermeester.

DE VICTORIE
Kerkdreef 1
3210 Linden
Tel. 016 88 82 86
www.de-victorie.be

Restaurant Philippe Meyers

Philippe Meyers

Ondanks zijn sterke reputatie ligt restaurant Philippe Meyers haast verscholen in het bescheiden Waalse Braine l’Alleud. In een klein straatje in de schaduw van de kerk staat chef Philippe achter de kookpotten, waar hij intussen al 15 jaar verfijnde gerechten met eerlijke producten op uw bord tovert. Zijn ster heeft Meyers te danken aan de eenvoudige maar verfijnde manier waarop hij zij ingrediënten bereidt en combineert. Met eenvoud en finesse, worden gerechten met een uitgesproken smaak gecreëerd. Meyers weet de lokale producten en smaken perfect met elkaar te matchen.

RESTAURANT PHILIPPE MEYERS
Rue Doyen Van Belle 6
1420 Braine L’Alleud
Tel. 02 384 83 18
philippe.meyers@gmail.com
www.philippe-meyers.be 

La Muse

Restaurant La Muse in Nieuwpoort brengt verfijnde gerechten en verrast graag met modern gebrachte klassiekers als de Mechelse Koekoek met een moderne toets en ook echte kustklassiekers als tong of vis van de dag ontbreken niet op de kaart. Extra aandacht gaat naar de presentatie van de gerechten, want chef Nikolaï weet dat het oog ook wat wil. Door zijn opleiding bakkerij-banketbakkerij-chocolatier aan Ter Groene Poorte in Brugge heeft hij ook een passie voor desserts. A la minute draait hij het lekkerste vanille-ijs dat hij serveert met smeuïge warme chocoladesaus of in combinatie met een huisgemaakt appelbladerdeegje. Eten kan à la carte of in de vorm van een 4-, 5- of 6-gangenmenu. ’s Middags is ook de lunchformule een optie.

LA MUSE
Oostendestraat 13
8620 Nieuwpoort
Tel. 058 59 49 39
www.la-muse.be

 

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!