Filip De Pauw van restaurant Jerom: ‘Een ster zou mooie motivatieboost zijn na vorig jaar’

Na twee maanden uitstel is het maandag 11 januari zover: de uitreiking van de Michelinsterren. Heel wat chefs wachten in volle spanning af op het verdict van de inspecteurs dit jaar. Velen onder hen hopen vanzelfsprekend om voor het eerst hun naam te zien blinken in de prestigieuze Michelingids. Eén van hen is Filip De Pauw van restaurant Jerom in Antwerpen. 

“De Michelingids en Gault&Millau bepalen mee op welk niveau je staat, waardoor het niet altijd evident is om te voorspellen waar je als restaurant naartoe beweegt”, vertelde Filip ons hier in een eerder gesprek naar aanleiding van zijn deelname aan het VIER-programma ‘Ja, Chef!’. Dat is zeker waar en daar gaat iedereen in de horecasector mee akkoord. Nagelbijtend uitkijken naar maandag dus, wanneer heel wat culinair werk van het afgelopen jaar wordt bekroond.

Positieve start van het nieuwe jaar

In de meest recente editie van Gault&Millau steeg de score van Jerom alvast met een half puntje. Een voorbode van meer positief nieuws? Filip zelf blijft voorlopig neutraal. “Als ze geweest zijn, dan denk ik dat we zeker een kans kunnen maken. Het is daarentegen een heel speciaal jaar geweest voor de horeca. Ik heb geen idee of er iemand is langs geweest, dat blijft spannend. Zeker nu alle restaurants het grootste deel van het jaar gesloten waren.”

 

“Als we een ster zouden krijgen, dan heb ik veel te danken aan mijn vriendin Roxanne.”

 

“Op basis van de positieve referenties die we altijd krijgen en de restaurants waarmee onze gerechten vergeleken worden, denk ik toch dat er een kans is naar Michelin toe. Of dat dit jaar gaat zijn, dat weet ik niet. Ik doe in ieder geval volledig waar ik zelf achter sta in de keuken en daar zijn de klanten en recensenten telkens lovend over. Hoopvol ben ik altijd. Hoop doet leven. Een ster zou dit jaar natuurlijk een mooie motivatieboost zijn om na een eerder negatief jaar het nieuwe positiever in te gaan. Het zou een mooi embleem zijn om mee te kunnen heropenen na de lockdown.”

Focus op keuken 

“Als we een ster zouden krijgen, dan heb ik veel te danken aan mijn vriendin Roxanne. Door haar aanwezigheid en haar schitterende prestaties in de zaal kan ik mij voor de volle 100% focussen op mijn keuken. Vroeger moest ik mijn aandacht vaker verdelen tussen de twee, nu kan ik volledig focussen op de gerechten. Daarnaast hebben we een unieke productkeuken op een jonge manier gebracht, helemaal in onze eigen stijl. We serveren geen schuimpjes of mousses, maar geven er op onze eigen maar een originele twist aan. Door de feedback van de klanten altijd ga ik er toch vanuit dat het ooit zover kan komen.”

Kanshebbers

“Heel moeilijk om te zeggen wie dit jaar de echte kanshebbers zijn. Er is minder overzicht, omdat de horeca zolang dicht was tijdens het afgelopen jaar. Iemand van wie ik denk dat een ster zeker kan, is bijvoorbeeld Gregory Schatteman van restaurant Schatteman, met wie ik vroeger samenwerkte bij Hertog Jan. Ook Willem Hiele hou ik het in het achterhoofd. Ik heb van veel collega’s en van veel klanten alleen maar positieve dingen gehoord over die twee restaurants. Voor mij horen zij dus bij de kanshebbers.”

Maandag 11 januari vindt de voorstelling van de nieuwe Michelingids plaats. 

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!