Flatbread met rundstartaar en aubergine

Flatbread met rundstartaar en aubergine
februari 24, 2019 Raf De Mot
In Voorgerechten

Yields4 Servings

Door Ken Verschueren - uit Het Brood Boek van Toon De Klerck - foto Kris Vlegels


 1 flatbread
VOOR DE RUNDSTARTAAR
 400 g gepelde steak of americain natuur
 1 sjalot, fijngesneden
 1 el worcestersaus
 1 dash tabasco
 olijfolie
 grof zout en peper van de molen
VOOR DE AUBERGINES
 4 aubergines
 1 teentje knoflook
 rodewijnazijn
 1 el Parmezaanse kaas, geraspt
 10 g xantana
 peper en zout
 enkele takjes waterkers
 enkele blaadjes rucola

1

Snijd het rundsvlees zo fijn mogelijk en meng er de sjalot, de worcestersaus, de tabasco en de olijfolie door. Kruid af naar smaak met grof zout en peper.

2

Verwarm de oven voor op 175 °C.

3

Snij de aubergines overlangs in tweeën en besprenkel de helften met olijfolie. Hak het knoflookteentje fijn en verdeel het over de aubergines. Kruid af met peper en zout.

4

Pof de aubergines gedurende 40 minuten in de oven op 175 °C.

5

Pel daarna de schil van de aubergines los met een lepel. Draai het vruchtvlees af tot een gladde massa in de thermomix of met een mixer en voeg er een scheut rodewijnazijn en de geraspte Parmezaanse kaas aan toe. Voeg een mespunt xantana toe om een mooie, gladde crème te krijgen. Kruid af met peper en zout.

6

Werk af met de waterkers en de rucola.

7

TIP: werk optioneel af met gepekelde beukenzwammetjes

Ingredients

 1 flatbread
VOOR DE RUNDSTARTAAR
 400 g gepelde steak of americain natuur
 1 sjalot, fijngesneden
 1 el worcestersaus
 1 dash tabasco
 olijfolie
 grof zout en peper van de molen
VOOR DE AUBERGINES
 4 aubergines
 1 teentje knoflook
 rodewijnazijn
 1 el Parmezaanse kaas, geraspt
 10 g xantana
 peper en zout
 enkele takjes waterkers
 enkele blaadjes rucola

Directions

1

Snijd het rundsvlees zo fijn mogelijk en meng er de sjalot, de worcestersaus, de tabasco en de olijfolie door. Kruid af naar smaak met grof zout en peper.

2

Verwarm de oven voor op 175 °C.

3

Snij de aubergines overlangs in tweeën en besprenkel de helften met olijfolie. Hak het knoflookteentje fijn en verdeel het over de aubergines. Kruid af met peper en zout.

4

Pof de aubergines gedurende 40 minuten in de oven op 175 °C.

5

Pel daarna de schil van de aubergines los met een lepel. Draai het vruchtvlees af tot een gladde massa in de thermomix of met een mixer en voeg er een scheut rodewijnazijn en de geraspte Parmezaanse kaas aan toe. Voeg een mespunt xantana toe om een mooie, gladde crème te krijgen. Kruid af met peper en zout.

6

Werk af met de waterkers en de rucola.

7

TIP: werk optioneel af met gepekelde beukenzwammetjes

Flatbread met rundstartaar en aubergine
Facebook Comments

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*