Foodblogger Evelien Van Renterghem deelt haar geheime recept voor pasta met gehaktballetjes en champignons

Evelien Van Renterghem is de sterkhoudster van de blog sharemyfood.be. De passie voor koken en verse ingrediënten werd haar met de paplepel ingegeven. Wij mochten haar enkele vragen stellen en wisten haar ook een recept te ontfutselen. 

Waar haal jij jouw inspiratie?

De inspiratie kan bij mij echt van overal komen: kookboeken, magazines, een gerecht dat ik zie op tv, iets wat ik proef op restaurant, … en natuurlijk social media en de blogs van mijn collega-foodbloggers!

Gerechten van anderen zijn voor mij altijd een vertrekpunt. Ik zal zelden een recept van A tot Z volgen. Vandaar dat ik niet zo graag bak. Ik haat het om ingrediënten af te wegen. Bij mij is koken echt iets wat ik “op het gevoel” doe en wat mij ongelofelijk ontspant.

Wat is jouw favoriete gerecht/ingrediënt?

Ik heb niet echt een favoriet gerecht of een favoriete keuken. Wat voor mij primeert, is dat het gerecht goed klaargemaakt is, met verse en kwalitatieve ingrediënten. Een eenvoudig spiegeleitje gebakken in goeie boter met een snuifje fleur de sel en wat verse bieslook uit mijn kruidentuin kan mij evengoed smaken als een gerecht uit een sterrenrestaurant.

Thuis kook ik tijdens de werkweek meestal licht en met veel groenten. In het weekend staat er vaak pasta, een stoofpot of ovenschotel op het menu. Altijd voorafgegaan door een aperitiefje.

Voeding/eten is voor mij…

Eten is voor mij onlosmakelijk verbonden met goed gezelschap. Als anderen genieten, geniet ik ook, zowel achter mijn fornuis als aan de (feest)tafel. Vrienden en familie: ze houden allemaal van eten en drinken. We hebben niet veel nodig om samen te komen en een fles bubbels te kraken of een BBQ aan te steken.

Ook op doordeweekse dagen heb ik een heel dankbaar publiek in huis. Weinigen kunnen zo smakelijk eten als mijn drie huisgenoten. Mijn dochters Julie (6) en Olivia (4) zijn al echte lekkerbekjes.

Pasta met gehaktballetjes en champignons

Ingrediënten voor de champignonsaus 

1 el boter
1 sjalot, fijngesnipperd
1 teen look, fijngesnipperd
1 theelepel tijm, fijngehakt
500 g boschampignons, in stukjes
100 ml droge witte wijn
400 ml gevogelte fond
200 ml room
150 g zachte geitenkaas
sap van een halve citroen

Ingrediënten voor de rest van het gerecht

250 g gemengd gehakt
1 klontje boter
400 g pasta (spaghetti)
100 g zachte geitenkaas
een paar blaadjes verse basilicum
peper, zout, nootmuskaat

Bereiding van de champignonsaus 

Kook de fond in tot de helft (ongeveer 20 min.). Smelt de boter in een pan en bak de champignons op hoog vuur tot ze hun vocht vrijgeven.

Voeg de sjalot, look en tijm toe en laat enkele minuten mee stoven. Voeg de wijn ook toe en laat even verdampen. Voeg de ingekookte fond toe, samen met de room en de geitenkaas. Laat op een zacht vuurtje koken tot de gewenste dikte. Kruid met peper en zout en roer er wat citroensap onder.

Bereiding van de rest van het gerecht

Kruid het gehakt naar smaak met peper, zout en nootmuskaat. Rol gehaktballetjes en bak ze bruin in een klontje boter.

Kook de spaghetti gaar volgens de instructies op de verpakking. Dresseer de pasta met de gehaktballetjes en de champignonsaus op een bord.

Garneer met verse basilicum en eventueel wat Parmezaanse kaas.

Benieuwd naar meer? Ontdek alle recepten via https://sharemyfood.be/

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!