Gadget: zo snij je de perfecte Hasselback-aardappelen

Gadget: zo snij je de perfecte Hasselback-aardappelen
september 3, 2018 redactie
In Nieuws

De zomer mag dan wel even in sluimerstand zijn gegaan, wij geven hem nog niet op en plannen stiekem al de volgende barbecue. Misschien nog eens Hasselback-aardappelen proberen?

Hasselback-aardappelen, de heerlijke sidedish waarbij je sleuven maakt in de aardappel, die volpropt met kruiden en andere smaakgevers, om hem dan overgoten met boter in de oven te garen, of op de barbecue. Op die manier dringen de smaken tot diep in de aardappel door.

In principe kan er weinig fout gaan, maar bij een mooie Hasselback-aardappel zijn de sleuven precies even ver van elkaar verwijderd en maak je de inkepingen ook overal even diep – zonder de aardappel door te snijden.

Point-Virgule heeft een leuke gadget op de markt gebracht, waarbij je de perfecte Hasselback snijdt.

Het systeem bestaat uit een ‘snijplank’ waarop je de aardappel vastprikt. Daarna schuif je het metalen snijrooster over de aardappel en volg je met je chefmes de sleuven in het rooster, waardoor de inkepingen overal precies even ver van elkaar staan.

In de snijplank is de generieke curve van een aardappel uitgespaard, waarin de aardappel gedeeltelijk verzonken ligt zodat je hem niet per ongeluk kunt doorsnijden – toch een stuk praktischer dan te liggen sukkelen met een lepel.

De Hasselback snijset is on-line te bestellen voor €14,95.

www.point-virgule.be

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*