Gainsbourg

Gainsbourg
december 10, 2018 Ambiance
In Clubleden, Restaurants

Gainsbourg startte in 2014 als een brasserie in een voormalige bruine kroeg. Door het pand van binnenuit te strippen, kwam de charme van de zware zolderbalken, de ruwe muren en de plankenvloer perfect tot z’n recht. In augustus 2017 kozen de uitbaters evenwel voor een nieuw concept waarbij die brute maar tegelijk natuurlijk-warme uitstraling nog beter past: een barbecuerestaurant, waar alles draait om pure ingrediënten, gloeiende houtskool en rookhout, uitgekiende kruidenmixen en véél tijd. Centraal in de keuken staan drie Kamado Joe keramische barbecues; in de voorbereidingskeuken op de eerste verdieping spelen  rookkasten de hoofdrol. Méér heeft chef Roel Lebegge en zijn souschef niet nodig om elke avond tachtig tot honderd mensen de heerlijkste gerookte en gegrilde gerechten voor te zetten. Naast gerechten in hot & fast-stijl – denk aan een gegrilde ribeye – vind je hier ook de klassieke Amerikaanse low & slow-gerechten, zoals een Texan short rib of brisket (beide van graangevoerde Black Agnus), premium varkensribben, buikspek en hoevekip. Gerechten die vaak een pekeling van meerdere dagen en een langzame garing van vele uren achter de rug hebben voor ze geserveerd worden. Hoewel het perfect mogelijk is om individuele porties te bestellen, zet Gainsbourg met de food to share-voorgerechten en de grill plates in op sharing dishes. Die worden dan op een voorverwarmd gietijzeren bord op een tafelstatief gezet. Sidedishes zijn apart te bestellen zodat je ook daarin met tafelgenoten kunt gaan sharen. Op elke tafel staan een flesje mosterdsaus en ketchup van de Nederlandse barbecuekampioen, maar voor de rest wordt álles, van de kruidenribs en sprays tot en met de sauzen, in eigen huis gemaakt. Alle wijn – we spreken toch van een vijftiental referenties – zijn per glas verkrijgbaar. Leuk in het concept van Gainsbourg zijn de whisky, gin, rum en tequila flights: een soort van minidegustatie waarbij je van jouw favoriete spirit drie verschillende shots van 2 cl kunt degusteren. Tripadvisor zet Gainsbourg op de derde plaats in Leuven, iets waar ze aan het Kardinaal Mercierplein beslist trots op zijn.

Gainsbourg

Kardinaal Mercierplein 1

3000 Leuven

Tel. 016 41 79 49

www.gainsbourg.be

Gesloten op zondag en maandag