Gault Millau deelt 4 awards uit aan … Tomorrowland

Zonet, vrijdag 26 juli, is het tweede weekend van Tomorrowland van start gegaan. Tomorrowland wordt algemeen beschouwd als het eerste muziekfestival waar de festivalgangers ook lekker kunnen eten. Dat is ook Gault & Millau niet ontgaan. De restaurantgids deelde liefst vier tussentijdse awards uit: de Gault&Millau Festival Food Awards.

Drie dagen lang hebben de inspecteurs van de gele gids tijdens het eerste TML-weekend de meer dan zestig stands bezocht om uiteindelijk awards toe te kennen in vier categorieën.

BEST FESTIVAL FOOD

Van alle gerechten en hapjes op het festival, kreeg Bánh Mi, het hoogste aantal punten van de verschillende inspecteurs. Denk aan een Vietnamese versie van een broodje pulled pork. De inspecteurs waren onder de indruk van het krokante, lekkere broodje en de combinatie van smaakvol en sappig varkenvlees (pulled pork durft nogal eens uitgedroogd zijn) met gepekelde groentjes, verse sla en krokante ui, mooi afgewerkt met gedoseerde koriander.

BEST CREATIVITY

De prijs van de creativiteit ging naar kaasaffineurs Van Tricht & Gastronello voor hun tricolore kaaskroketjes, met weinig bekende kazen van eigen bodem. Voor het gele kroketje werd een milde versie van Greendalkaas verwerkt. Het rode kroketje had roodschimmelkaas uit Herve als basis. Het zwarte kroketje ten slotte was gemaakt van Pas de Bleu in een askorstje van kaasmakerij het Hinkelspel.

BEST HOSPITALITY

Hier ging de prijs naar B-Eat, het restaurant waar chefs een viergangenmenu serveren tijdens de set van een dj. Je eet dus terwijl je staat te dansen op de beats van de dj-set. Het is een echte uitdaging om op korte tijd 300 gasten een volledig menu te serveren, en dit verschillende keren per dag. Naar aanleiding van de 15de verjaardag van het festival had Roger Van Damme voor een unieke verjaardagstaart gezorgd.

BEST RESTAURANT CONCEPT

Op Tomorrowland zijn er verschillende restaurants, met elk een eigen concept. Uiteindelijk ging de award naar MESA: Sharing Great Tastes of the World. De in specteurs noemen de combinatie van beleving en culinaire kwaliteit uniek in de festivalwereld, en daar valt weinig op af te dingen. Het MESA-concept met z’n sharing-hapjes van over de hele wereld, heeft naast het festival ondertussen ook een vaste stek gekregen in Antwerpen.

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!