Gebakken haring, aardappelravioli van oester en duxelle van champignons

BENODIGDHEDEN:

Voor 4 personen:

  • 4 verse haringfilets, volledig graatvrij
  • Klein bakje champigons, in brunoise gesneden
  • 2 lente-uitjes
  • Scheutje room
  • Enkele druppeltjes citroensap
  • Tuinkruiden, volgens beschikbaarheid
  • Klontje boter
  • 2 grote aardappel, in dunne schijfjes gesneden
  • 5 dl kippenbouillon
  • Teentje look
  • Takje tijm
  • 8 oesters
  • 100 g boter
  • Sap van 1 limoen
  • Kippenbouillon
  • Tijm, teentje look
  • 100 g ossenhaas
  • Groenten voor een mirepoix
  • Broodcroutons voor de afwerking

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Gaar de ossenstaart 7 uur in een mirepoix, laat afkoelen en trek het vlees in draadjes uit elkaar.
  2. Maak een klassieke duxelle van champignons: fruit het lente-uitje in boter, voeg de brunoise van champignons met enkele druppels citroensap bij onder hoog vuur. Voeg de room toe en laat inkoken tot een homogene massa. Meng er de fijngehakte tuinkruiden onder.
  3. Pocheer de aardappelschijfjes in kippenbouillon met tijm en look.
  4. Hak 2 oesters in stukjes, meng met de duxelle en leg de massa tussen twee aardappelschijfjes.
  5. Neem 2 oesters met de jus, mix met limoensap en werk af met boter.
  6. Bak de haring op één zijde in olijfolie.
  7. Frituur de draadjes ossenstaartvlees aan 180°C.
  8. Leg op elk bord 1 gebakken haringfilet, 1 oester, 2 ravioli’s en werk af met de oestersaus en broodcroutons.
Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!