Gebakken langoustine met eekhoorntjesbrood en paprikapoeder

HyperFocal: 0

NorthSeaChefs dragen vakmanschap, verantwoordelijkheids- gevoel, passie en liefde voor koken hoog in het vaandel. Dat zij de voorkeur geven aan vis die op verantwoorde wijze gevangen wordt, is dan ook niet meer dan logisch. Dit keer maakt Filip Claeys (De Jonkman, Brugge) gebakken langoustine met eekhoorntjesbrood en paprikapoeder.

Magazine 2019 – Recepten Filip Claeys Foto’s Koen Van Buggenhout 

BENODIGDHEDEN:

  • 4 langoustines
  • 200 g eekhoorntjesbrood
  • 1 ui
  • 100 g kippenfond
  • 100 g Parijse paddenstoelen
  • Poeder van eekhoorntjesbrood
  • Paprikapoeder
  • Olijfolie

BEREIDINGSWIJZE:

Gebakken langoustine: haal de kop van de langoustine en pel ze. Verwijder het darmkanaal, kruid met peper en zout. Bak deze gedurende 1 minuut aan beide zijden in een antikleefpan. Werk af met citroensap en olijfolie.

Gebakken eekhoorntjesboord: wrijf met een vochtige doek het zand van de paddenstoelen, snij middendoor en bak ze in een pan met boter goudbruin. Kruid met peper en zout.

Puree van eekhoorntjesbrood: bak de fijngesneden ui aan in boter, voeg er de zandvrije eekhoorntjesbrood aan toe, bevochtig met kippenfonds. Laat zachtjes sudderen, kruiden met peper en zout en mix tot een gladde puree.

Parijse paddenstoelen: snij de paddenstoelen in mooie fijne plakjes met behulp van een mandoline, werk af met poeder van eekhoorntjesbrood en paprikapoeder.

Strijk de puree mooi glad uit op het bord, plaats er het gebakken eekhoorntjesbrood op, schik er de langoustine op. Werk af met de plakjes Parijse paddenstoelen en wat olijfolie.

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!