Gebakken vis met citroen en verse kruiden

Gebakken vis met citroen en verse kruiden
18 april 2019 Antoine
Door Hoofdgerechten, Recepten

Dit recept is zo simpel dat het bijna niet opgeschreven hoeft te worden, maar de kleine details zijn belangrijk voor een perfect resultaat. Sinds ik weer in Nieuw-Zeeland woon en gulle vrienden heb gevonden die geregeld versgevangen vis in mijn koelkast achterlaten, ben ik me er weer van bewust hoe lekker eenvoudig gebakken vis is. Het enige wat je verder nodig hebt is een beetje boter, een scheutje citroensap en wat verse tijm. Gebruik wel verse kruiden – gedroogde hebben niet dezelfde eigenschappen. Eet dit gerecht meteen en serveer er lekker veel verse groenten en wat zelfgemaakte mayonaise bij, dan heb je een van mijn favoriete doordeweekse maaltijden aller tijden.

VOOR 1 PERSOON GLUTENVRIJ 1 verse vis let
  • zeezoutvlokken of jn zeezout en versgemalen zwarte peper
  • klontje boter
  • scheutje olijfolie
  • paar takjes tijm
    (of citroentijm of goudmarjolein), alleen de blaadjes
  • 1/2 citroen

Bereid eerst je visfilet voor. Zorg dat alle schubben en graten verwijderd zijn. Dep de filet aan weerszijden heel goed droog met keukenpapier. Bestrooi beide zijden met een beetje zout en peper.

Verhit een middelgrote koekenpan met dikke bodem of met antiaanbaklaag op hoog vuur. Doe de boter en olie erin en wacht tot de boter gesmolten is en zachtjes sist. Leg de filet in de pan en bak hem 2-3 min.; de randen moeten wit zijn en als je voorzichtig een hoekje optilt, moet de onderkant mooi goudgeel zijn. Keer de filet voorzichtig en bak hem nog 30-60 sec., afhankelijk van de dikte van de filet.

Strooi er vlak voordat de filet gaar is wat verse blaadjes tijm over en knijp de citroen erboven uit. Laat het mengsel sissen tot de filet gaar is. Haal hem voorzichtig uit de pan en leg hem op een klaarstaand bord. Eet hem meteen op.

Facebook Comments

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*