Gebakken zeebarbeel met artisjok en morilles

HyperFocal: 0

BENODIGDHEDEN:

Voor 4 personen:

  • 2 stuks zeebarbeel
  • 2 wortels
  • 2 uien
  • 12 morilles
  • 4 mini-artisjokken
  • 4 zilveruitjes
  • 4 el lookmayonaise
  • 2 mespuntjes look
  • Korianderbolletjes naar smaak
  • Maïsolie
  • Olijfolie
  • Peper en zout

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Verwijder de schubben van de vis en spoel af onder koud stromens water. Haal de filets van de graat en verwijder de middengraatjes. Kruid met peper en zout.
  2. Snijd de wortel en ui in fijne blokjes. Kuis de artisjokken op tot aan de kern. Stoof aan in maïsolie met look, korianderbolletjes, wortel en ui. Blus met water en citroensap en breng op smaak met peper en zout. Kook in 5 minuten beetgaar.
  3. Verwijder de steeltjes van de morilles. Was kort in koud water en laat uitlekken. Bak kort in maïsolie en breng op smaak met peper en zout en een mespunt look.
  4. Pel de zilveruitjes en snij doormidden. Kook 2 minuten in gezouten water. Trek de rokken van de uitjes en marineer ze 2 uur in olijfolie en citroensap. Werk af met lookmayonaise.
  5. Bak de vis gedurende drie minutenkrokant in een antikleefpan met een beetje olijfolie. Werk af met citroensap.
  6. Plaats de zeebarbeel in het midden van het bord en leg er de zilveruitjes naast. Werk af met artisjok en morilles.
Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!