Gebrande skrei met pastinaak, knolselder, mosselen en oesterzam

BENODIGDHEDEN:

Voor 4 personen:

  • 600g skrei
  • 10 mosselen
  • 1 l witte wijn
  • 1 sjalot
  • 1 dl visbouillon
  • 1 dl room
  • 1 citroen
  • 10 g bieslook
  • 6 stuks pastinaak
  • Olijfolie
  • 1l groentebouillon
  • 100 g oesterzwam (klein)
  • 100 g knolselder
  • 1 appelsap (appelen roes)
  • 1 stengel bosui

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Snij 4 pastinaken in leg deze in een oven schaal. Overgiet rijkelijk met olijfolie en kruid met peper en zout. Pof deze in een oven van 180°C voor 15 minuten. De overige pastinaak snij je in grove stukken en gaar je in de groentebouillon. Stoemp deze met een beetje bouillon en peper en zout.
  2. Brand de skrei met een gasbrander en zet deze in de oven op 180°C voor 8 minuten. Kruid nadien af met peper en zout.
  3. Gaar de mosseltjes met fijne sjalot en de witte wijn. Haal de mosseltjes uit het kookvocht (haal deze al uit hun schelp, behalve enkele voor de afwerking op bord). Voeg hier de visbouillon aan toe. Laat even in koken en doe er dan de room bij. Verder aten inkoken tot gewenste dikte. Werk af met citroen, bieslook, mosseltjes.
  4. Bak de oesterzwammen in een warme pan met olijfolie tot ze mooi bruin zijn.
  5. Schil en snij de knolselder in je gewenste vorm. Gaar in de appelsap en een beetje olijfolie. Laat ze op het laatst een beetje karamelliseren.
  6. Werk af met de bosui.
Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!